23. marts kårer Landbrugsraadet og Dagbladet Børsen sammen med Dansk Landbrugsrådgivning årets landbrugsgazeller ved en konference på Axelborg i København.

Inden man kan kåre årets landbrugsgazelle er der fire regionale konferencer, hvor de hurtigst voksende svineproducenter, kvæg- og mælkeproducenter, planteavlere og landmænd med blandet produktion på regionalt plan kåres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets fire nordjyske gazeller er blevet kåret.

Kombinationen af juletræer og mink har givet pote for Frank Dybdahl Andersen fra Aabybro, der er årets nordjyske gazelle med hensyn til blandet produktion. Omsætningen er vokset med 203 procent, og bruttoudbyttet i 2004 var på 2,1 millioner kroner.

En vækst i omsætningen på 166 procent og et bruttoudbytte på 5,8 millioner kroner sikrede svineproducent Jesper Krogh Larsen fra Højsletgård i Løgstør æren for anden gang.

Kartoffelavler Ole Thomsen fra Hjallerup sprang af sted med gazelle-titlen for planteproduktion på baggrund af en omsætning, der blev øget med 125 procent og et bruttoudbytte i 2004 på 2,4 millioner kroner.

Endelig er Skørping-ægteparret Susanne og Lars Lomholt årets nordjyske landbrugs-gazelle inden for kvægdrift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at være med i opløbet om at blive udnævnt til gazelle skal man stå for en overskudsgivende bedrift, hvor omsætningen er på mindst 250.000 kroner og hvor omsætningen i 2004 er mindst dobbelt så stor som i 2001.

Derudover skal væksten være realiseret under hensyntagen til de 'bløde værdier', som er formuleret i kraven til 'Godt Landmandskab'.