Høj fleksibilitet og nem håndtering er nøgleordene for HC Handelscenter, der nu præsenterer et komplet sortiment af flydende mikronæringsstoffer fra MicroPlan til land- og skovbrug.

- Med rettighederne på plads for en landsdækkende introduktion, har vi fået et solidt grundlag for at udvikle sortiment og anvendelsesmuligheder til danske forhold, siger Claus Larsen fra HC Handelscenter, der hører hjemme i Venslev, nær Skibby i det nordlige Sjælland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sunde planter og høje udbytter forudsætter, at alle forhold omkring tildeling af gødning er optimale, og initiativet kommer i kølvandet på den øgede opmærksomhed omkring brugen af mikronæringsstoffer.

Attraktiv løsning

HC Handelscenter har med sit Talgødning længe tildelt hovednæringsstoffer specifikt efter behov på markniveau. Nu har man altså mulighed for skræddersyet tildeling af stoffer som mangan, bor og molybdæn.

- Efter en god dialog med flere landmænd, juletræsdyrkere og producenten af MicroPlan mener vi nu at have fundet en særdeles attraktiv løsning, så også mikronæringsstoffer kan tildeles helt optimalt, siger Claus Larsen.

Produkterne er kendetegnet ved høj optagelighed, og opblandingen i tanken er let og uden konstant behov for omrøring. Produkterne er desuden blandbare med de fleste plantebeskyttelsesmidler.

Firmaet har især haft gode oplevelser med MicroPlan Kartoffel, der i forsøg og praksis har opnået merudbytter på op til 14 procent med én tildeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det forudsætter dog, at tildelingen sker på det optimale tidspunkt, hvor udløberne svulmer op og danner kroge, påpeger Claus Larsen.