Campina og Fonterra vil gå sammen og skabe et Joint Venture indenfor markedet for salg af mælkeingredienser til medicinalvare industrien. Planen er at etablere en ledende rolle på det globale marked.

Firmaet Joint Venture vil blive ejet ligeligt af Campina og Fonterra. Campina og Fonterra er begge mejerikoncerner i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med det Joint Venture vil der bliver ansat cirka 100 medarbejdere og der skal genereres en omsætning på cirka 75 millioner euro, svarende til 559,6 millioner kroner.

Ved at lægge kræfterne sammen mener Campina og Fonterra, at de øger basis for fortsættende langsigtede investeringer i innovation, kvalitet og service for at følge med de stigende krav fra markedet.

- Med dette Joint Venture vil Campina og Fonterra forbedre deres positioner på det globale marked og styrke det nuværende, hurtigt voksende medicinalvare marked i Asien, Australien og New Zealand, siger Justinus Sanders, administrerende direktør for Campina.

- Udviklingen af Joint Venture er helt på linie med Campina’s vækststrategi og vil skabe en solid basis til at fortsætte langsigtede investeringer i innovation, kvalitet og service.

- Det er en unik mulighed til at kontrollere vores position indenfor medicinalindustrien, siger Justinus Sanders.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fonterra samarbejder i forvejen med blandt andet Arla Foods i Storbritannien.