Takket være støtte fra Lokale- og Anlægsfonden og Realdania vil voksne og børn næste sommer kunne boltre sig i et nyskabende aktivitetsområde - en såkaldt pulspark - i Kildebjerg Ry i Skanderborg Kommune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pulsparken får et cirka fem km langt stisystem, som forbinder aktivitetszonerne, og som er velegnet til blandt andet ridning, rulleskøjteløb samt gå- og løbeture.

Cykelbanerne, løbestierne og udendørs fitnessanlæg vil give både unge og gamle mulighed for at få pulsen op, mens en ø omgivet af en nyanlagt sø skal skabe rum til stille aktivitet og eftertanke.

Fælles projekt

- Vi ser pulsparken som et fint eksempel på et lokalt projekt, der inviterer til fælles ophold, aktivt byliv og bevægelse i dagligdagen, siger direktør for Realdania Hans Peter Svendler, der pungede ud med 1,7 millioner kroner, mens Lokale- og Anlægsfonden tildelte parken tre millioner kroner i støtte.

- Som noget unikt er der fra begyndelsen, før bydelen er bygget færdig, taget hensyn til at skabe nogle muligheder og rum i byen til idræt og bevægelse, siger direktør for Lokale- og Anlægsfonden Torben Frølich.

- Den tilgang til byplanlægning, hvor borgere og erhvervsliv er blevet inddraget i processen med at skabe områdets identitet, giver et stærkt udgangspunkt for at skabe et eftertragtet og velbesøgt nyt aktivitetsområde i Ry.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trods hjælp fra Lokale- og Anlægsfonden og Realdania var det Udviklingsselskabet for Kildebjerg Ry A/S, der med 12 millioner kroner stod for den største del af pulsparkens finansiering.