Japanske sundhedsmyndigheder undersøger lige nu to mulige tilfælde af kogalskab (BSE).

Myndighederne har foreløbigt oplyst, at prøver fra en 20 måneder gammel stud kan ende med at vise BSE, skriver meatnews.com. Skulle det vise sig at være BSE, vil det være usædvanligt, da BSE normalt ikke forekommer i så unge kvæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er der tale om BSE, kan det også påvirke oksekødshandelen mellem USA og Japan.

Japan ophævede i december 2005 importforbuddet af oksekød fra USA under den betingelse, at landet kun importerede kød fra kvæg, der var 20 måneder gamle eller yngre.

Japan droppede ved den lejlighed deres oprindelige krav, om at USA skulle teste alt kvæg, der blev sendt til Japan, da amerikanerne forsikrede japanerne om, at BSE ikke findes i de yngste dyr.

Inden dette tilfælde har man i Japan aldrig fundet BSE i kvæg, der er yngre end 21 måneder.

Mamoru Ishihara, Japans vicelandbrugsminister siger, at han sandsynligheden for, at der er tale om BSE er lav, på baggrund af de oplysninger, han hidtil har fået.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er ikke meget for at konkludere på et grundlag, der stadig er uvist. Men han siger dog, at man kan blive nødt til at revidere politikken på området, hvis BSE-tilfældet bliver endeligt bekræftet.

Ud over den 20 måneder unge stud, undersøger de japanske myndigheder også en seks år gammel ko i det vestlige Japan for BSE.