Fynsk virksomhed forhandler mobil brændefabrik, der primært henvender sig til professionelle brændefolk

Den fynske virksomhed Interforst har specialiseret sig i salg af maskiner og redskaber til skov- og landbrugssektoren og præsenterede på Agromek i år en ny mobil brændefabrik.

”Blockbuster” hedder maskinen, der er importeret fra USA, og som blev demonstreret på Agromek. For de, der ikke så brændefabrikken i aktion, bliver der en ny mulighed i forbindelse med Skov & Teknik-udstillingen på Wedellsborg Gods 4.-5. maj.

Modellen, der blev demonstreret på Agromek, var den mellemstore ”18-20”, der yder et kløvetryk på 20 ton og kan klare stammer op til 47 centimeter. På Skov & Teknik 2006 bliver det den største Blockbuster-model ”22-22”, der kan tages i nærmere i øjesyn.

Den store model har et kløvetryk på 22 ton og kan kløve stykker op til 56 centimeter i 12 brændestykker.

Egen dieselmotor

Blockbuster brændefabrikken er trailermonteret og forsynet med egen dieselmotor og kan derfor let flyttes fra sted til sted.

Et stokbord med kædefremføring sørger for en forholdsvis enkel og nem håndtering af selv store stammer. Maskinen saver selv stammerne op i den ønskede længde, hvorefter den kløver dem. Der kan desuden monteres transportør, så det færdige brænde kan ledes direkte i en container.

En indbygget kompressor kan benyttes til rengøring af maskinen. Maskinens størrelse og kapacitet betyder, at den primært henvender sig til professionel brændeproduktion, hvor der er brug for en brændefabrik, der hurtigt kan lave store mængder brænde.

Blockbuster findes dog i fem forskellige størrelser ned til og med den mindste model ”14-12”.