Abonnementsartikel
Mens der er langt vej endnu for ligestillingen i køkkenet, er der heller ikke ligeværdighed, når madlavningen er flyttet udendørs til grillen. Her er det bare manden, der hersker.
Det er en af konklusionerne i en internetundersøgelse, som det svenske forædlingsselskab, Scan Foods, har gennemført. I alt har 1145 svenskere mellem 14 og 65 år svaret.
Selv om mændene og kvinderne ikke er helt enige om, i hvor høj grad grillning er mændenes domæne, så er tendensen klar. Otte ud af ti mænd mener, grillen er mandens anliggende fire ud af 10 kvinder mener, at også grillen hører til deres enemærker.
Undersøgelsen viser også, at svenskerne foretrækker svinekød, når de skal grille prioriteringen ser således ud:
Svinekød 44 procent
Oksekød 21 procent
Marineret kød eller kylling 8 procent
Til maden foretrækker svenskerne øl 35 procent, men rødvinen ligger også højt 26 procent.
Derudover foretrækker de fleste svenskerne (70 procent) at bruge kul til grilningen. Kun 10 procent vælger el- eller gasgrill, og endnu færre tager en engangsgrill.