Abonnementsartikel

Mens der er langt vej endnu for ligestillingen i køkkenet, er der heller ikke ligeværdighed, når madlavningen er flyttet udendørs til grillen. Her er det bare manden, der hersker.

Det er en af konklusionerne i en internetundersøgelse, som det svenske forædlingsselskab, Scan Foods, har gennemført. I alt har 1145 svenskere mellem 14 og 65 år svaret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om mændene og kvinderne ikke er helt enige om, i hvor høj grad grillning er mændenes domæne, så er tendensen klar. Otte ud af ti mænd mener, grillen er mandens anliggende – fire ud af 10 kvinder mener, at også grillen hører til deres enemærker.

Undersøgelsen viser også, at svenskerne foretrækker svinekød, når de skal grille – prioriteringen ser således ud:

Svinekød 44 procent

Oksekød 21 procent

Marineret kød eller kylling 8 procent

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til maden foretrækker svenskerne øl – 35 procent, men rødvinen ligger også højt – 26 procent.

Derudover foretrækker de fleste svenskerne (70 procent) at bruge kul til grilningen. Kun 10 procent vælger el- eller gasgrill, og endnu færre tager en engangsgrill.