Abonnementsartikel

De Radikale foreslår, at der bliver afsat en milliard kroner over en syvårig periode til at styrke økologisk landbrug, det skriver altinget.dk.

- Vi foreslår at styrke økologien og dermed styrke videns- og teknologiudviklingen i retning af mindre miljøbelastende fødevareproduktion og øget dyrevelfærd til gavn for både forbrugere og landbruget, siger Ole Glahn, landbrugsordfører for De Radikale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pengene skal ifølge De Radikale blandt andet bruges til produktudvikling, innovationsaktiviteter, en ny ordning for dyrevelfærd, støtte til at forbedre naturforhold på gården samt støtte til investeringer og udviklingsarbejde, der sigter mod at forbedre miljøet.

Dansk Folkeparti er ikke afvisende over for forslaget, som Økologisk Landsforening kalder fremragende.

Til gengæld er man hos Dansk Landbrug ikke udelt begejstret for De Radikales forslag.

- Umiddelbart er vi lodret imod, at man tager fra støtten til landdistrikter og flytter pengene over til økologerne. Det ville være meget uheldigt for danske landmænd og konkurrenceforvridende i forhold til andre EU-lande, siger Henrik Høegh, viceformand i Dansk Landbrug.

Han siger dog, at Dansk Landbrug ville se mere positivt på et lignende forslag, hvis det blev stillet og indført på EU-plan.