Abonnementsartikel

Fransgård var med på Nordamerikas største landbrugsudstilling og havde tegning med af en viking

Fransgård Maskinfabrik A/S i Fredbjerg har netop udstillet på Nordamerikas absolut største landbrugsudstilling i Louisville, Kentucky.

Efter den senere tids megen postyr om karikaturtegninger som fylder rigtigt meget i de nordamerikanske medier, lavede Fransgård i samarbejde med Rabøls bogtrykkeri et stort banner med tegningen af en viking.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tegningen skulle stå for stærke, effektive og pålidelige produkter fra Fransgård. Banneret blev positivt modtaget og skabte en del debat.

- Vi ville gerne vise, at danskere trods alt har lidt humor, og at vi kan stå med oprejst pande, selv om vi er ramt af en krise, siger Jørgen Fransgård, direktør i Fransgård.

- Ved at se CNN kunne vi se, at der bliver fulgt med i krisen. Derfor syntes vi, det var en god ide.

- Dog behøver man ikke at frygte, hvor sympatien ligger i netop USA, og faktisk ville samtlige af vores nordamerikanske distributører have kopier af dette banner til fremvisning på lokale udstillinger og i deres egne afdelinger, fortsætter Jørgen Fransgård.

En messe der fylder

Der er over 800 udstillere fordelt på de cirka 1,2 millioner kvadratfod, svarende til 111.500 kvadratmeter, og der påtænkes at bygge endnu flere haller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hver dag, når udstillingen lukker klokken 18, starter de nordamerikanske mesterskaber i traktor-pulling med store larmende maskiner, som også er et kæmpe tilløbsstykke.

Det er nu 15. gang i træk, at Fransgård udstiller i dette kæmpe udstillingsområde. Tidligere var der ofte andre danske udstillere, men i 2006 var Fransgård næsten ene om at repræsentere de danske farver.

- Vi sælger en stor del af de 2.000 skovspil vi producerer om året til USA, hvor vi er godt inde på markedet. Det er også en af grundene til, at vi har været med så mange gange.

- Tidligere var der mellem 15 og 20 danske producenter herovre, men de er lige så stille forsvundet. Det hænger måske sammen med, at det amerikanske marked er et lidt specielt marked, som tager tid at komme ind på.

- Amerika er tilmed et dollar-følsomt område, hvilket også betyder noget, vurderer Jørgen Fransgård.