Abonnementsartikel

Hedegaard A/S har sammen med Dansk Energi Raps etableret en bioenergi-virksomhed, Rapsonol A/S, der fra efteråret skal producere brændstof til modificerede dieselmotorer.

Per Pedersen fra Dansk Energi Raps bliver direktør i Rapsonol, som Hedegaard A/S ejer 50 procent af.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Rapsonol skal på basis af olieholdige frø producere koldpresset vegetabilsk olie, der uden yderligere raffinering kan bruges som eneste brændstof i modificerede dieselmotorer. Der forventes en årlig presning af 16.000 ton olieholdige frø, men der forudses en øget efterspørgsel, og Rapsonol A/S ser muligheder i etablering af anlæg flere steder i Danmark.

I første omgang er der dog regnet med eksport af de færdige produkter.

- Men på trods af, at der i Danmark ikke er indført afgiftslettelser på vegetabilsk olie, har vi konstateret, at offentlige institutioner og kommuner på nuværende tidspunkt efterspørger miljørigtige alternativer som brændstof til deres bilparker. Vi forventer derudover en øget efterspørgsel til varmeproducerende generatorer, siger Finn V. Nielsen, administrerende direktør i Hedegaard A/S.

- Vi forventer i lighed med landene omkring os, at der bliver øget fokus på benyttelse af rå vegetabilsk olie som følge af den øgede fokusering på miljøbelastningen fra dieselmotorer, siger Hedegaard-direktøren.