Abonnementsartikel

Dansk Fødevare Forums dommerkomite har i år udråbt Arla Foods til vinder Kvalitets- og Innovationspris for udviklingen af en lille specialproduktion af mejerivarer. Det skete i forbindelse med Dansk Fødevare Forums generalforsamling på Nordatlantens Brygge 29. maj 2006

Arla Foods er med sit initiativ med til at fastholde, udvikle og højne dansk gastronomis niveau, står der i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er første gang, prisen tildeles med en forventning om, at den prisbelønnede serie af produkter vil blive tilgængelige for den almene forbruger og blive sat i distribution i fremtiden.

For overrækkelse af prisen stod familie- og forbrugerminister Lars Barfoed, og den blev modtaget af Tim Ørting Jørgensen, division director hos Arla Foods.

Arla Foods har taget initiativ til at vende tilbage til mejerifagets rødder og producere en serie produkter efter gamle opskrifter, herunder specialoste på basis af råmælk. Samarbejdet har inkluderet en lang række specialister og kokke i den absolutte gastronomiske elite, og Arla har satset på ikke alene at knytte oprindelsen af råvaren til produktet men også at benytte ubehandlede råvarer.

Ambitionen med initiativet fra Arla Foods er at hæve kvaliteten og mangfoldigheden til et højt kulinarisk niveau.

Dette har resulteret i et ganske særligt specialsortiment, der er udviklet i samarbejde med chefkokke såsom Erwin Lauterback, Saison og Hans Beck Thomsen, Henne Kirkeby Kro. Et lille udvalg af specialostene blev desuden præsenteret ved den prestigefyldte danske udtagelse til Bocuse d’Or under Food Expo 2006.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sortimentet produceres i små mængder på specialanlæg og anvendes i få udvalgte restauranter.

Initiativet har også betydet, at Arla Foods har forædlet varer i det brede sortiment til detailhandlen som for eksempel Lurpak med Læsø Syde Salt, økologisk egnsmælk fra Himmerland og Sønderjylland og senest Marskmælk.

Dermed viser Arla Foods en vilje til ikke blot at hente inspiration i historien og blandt den gastronomiske elite for at producere et smalt sortiment af varer i høj kvalitet, men også vilje og evne til at højne det generelle niveau i den brede produktion, lyder det i motivationen for at tildele prisen.