Vi er nu nået til andet afsnit af års-føljetonen om den nordjyske svineproducent Alex Jensen og årets gang på gården Føjting ved Hjallerup i Nordjylland.

Denne gang sætter vi fokus på management-delen omkring bedriftens seks ansatte, men inden vi griber fat i det emne, skal vi lige høre lidt om, hvordan det går med udvidelsen på Føjting.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidst vi var på besøg i begyndelsen af marts, var byggeriet af et nyt staldkompleks på 3.800 kvadratmeter i fuld gang. Dengang lød prognosen på, at det skulle stå færdigt med udgangen af maj måned, men den lange vinter har forsinket projektet en smule.

- En del af det er taget i brug, men vi er ikke færdige endnu. Vi tager en stald ad gangen, lyder det fra Alex Jensen.

Den lange vinter samt problemer med leveringen fra elementfabrikken har gjort, at der har været ekstra pres på både håndværkerne og de ansatte.

- Der har været et godt samspil, selvom vi er pressede, og de er pressede. Det har også været en hård periode for vores ansatte, fordi der hele tiden skal flyttes mange grise, fortæller Alex’ kone, Lone Jensen.

Forsinkelsen af byggeriet betyder et vist tab i salget af slagtesvin, fordi stipladserne har skullet bruges til andet formål i byggeperioden. Det er dog ikke noget, der slår Alex og Lone ud. De har således ikke så meget fokus på, hvad det kommer til at betyde i kroner og øre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg regner med, at det hele står færdigt inden sommerferien. Og grisene skulle gerne være i staldene med udgangen af maj. Det koster selvfølgeligt noget på dækningsbidraget på slagtesvinene. Det er to gange 360 stipladser, der har været optaget i længere tid end forventet, fordi de har skullet bruges til vores sopolte. Det vigtigste er at kunne få poltene klar, det andet har vi ikke regnet på, siger Alex Jensen.

Lone tilføjer med nordjysk ro og optimisme i stemmen:

- Men selvom vi har måttet sælge nogle grise som 30 kilos i stedet for som slagtesvin, så er det jo også bedre end, hvis taget var faldet ned på den nye stald.

Det forventes, at grisene med udgangen af maj har indtaget størstedelen af det nye staldkompleks, mens en velfærdsbygning på 80 kvadratmeter og staldbyggeriet på bedriftens anden gård, Spåndheden, skulle stå klar inden sommerferien.

Skal trives og have lyst

På bedriften er der ud over Alex selv seks ansatte. Mandskabet tæller en driftsleder, der tager sig af slagtesvinene, en fodermester, en marksansvarlig samt tre medhjælpere. To af de seks medarbejdere har været ansat i over fem år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste nye i staben er netop tiltrådt. Denne gang er det ikke en landmand, men en mekaniker, der er kommet til. Det er nu ikke, fordi han alene skal pleje bedriftens maskinpark, men fordi han har lyst til at prøve kræfter med svineproduktion.

Den manglende landmandsuddannelse betyder ikke noget for Alex Jensen, der sætter mere pris på andre aspekter.

- Deres uddannelse er jeg sådan set fløjtende ligeglad med. Det vigtigste er, at de har en interesse for landbruget og er ansvarsbevidste. Når de står op om morgenen, skal de have lyst til at komme ud til Alex. At de trives og har lyst til det – det er det vigtigste, siger gårdejeren.

En måde at opnå dette på er ved at involvere de ansatte i produktionsmæssige beslutninger og dermed også give dem et ansvar.

Det er et samspil mellem medarbejdere, konsulenter og dyrlæger, der afgør, hvad der står på menusedlen.Man hører om eksempler på medarbejdere, der strøer og renser ud, men aldrig ser produktionsresultaterne. Og det er i hvert fald ikke at bede om interesserede medarbejdere, siger Alex Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hver morgen klokken 8.30 mødes alle ansatte og gårdejeren selv til morgenmad og planlægger dagens arbejde. Derudover hjælpes nyansatte i gang med et ugeskema for arbejdsopgaver.

- Der er træls for dem, hvis de selv hele tiden skal komme og spørge: hvad skal jeg så? Så derfor hjælper vi dem i gang på den måde, siger Lone Jensen.

Medarbejdersamtaler

Ud over det daglige morgenmøde praktiseres jævnligt et ugentligt møde, der både har til formål at opretholde sammenholdet og at sørge for, at alle er tilfredse.

- Vi snakker meget om tingene. Vi sætter os en gang imellem om torsdagen og drikker en fyraftensøl og lige hører, om der er noget. Vi har altid gjort meget ud af, at jeg ikke er mere arbejdsgiver, end at jeg deltager på lige fod med de andre. Der skal være en synlig ledelse, så jeg sider aldrig herinde og gemmer mig, siger Alex Jensen.

For ham er sammenholdet i medarbejderstaben afgørende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der skal være et sammenhold ligesom på et fodboldhold – der skal være et fælles mål. Hvis der er 11 på banen, kan det ikke hjælpe noget, at nr. 10 ikke vil lave noget, siger han.

Fire gange om året har Lone eller Alex ligeledes en samtale med hver af de ansatte.

- Hvert kvartal har vi medarbejdersamtaler i forbindelse med e-kontrollen, og ellers tager vi det løbende, hvis der er noget. Nogle snakker bedre, når man har en samtale med dem alene, fortæller Lone Jensen om baggrunden for samtalerne.

På den måde tages de fleste problemer i opløbet. Desuden skulle de ansatte med fodfæste i sammenholdet gerne være i stand til at løse eventuelle uoverensstemmelser på egen hånd.

- De ansatte kan også selv løse nogle problemer imellem sig. I stressperioder kan der jo hurtigt ryge et eller andet ud. Jo større bedrift jo flere mennesker er der, som skal fungere sammen. Der er også ting, de selv skal løse, uden at vi bliver blandet ind i det, lyder det fra Lone Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af og til er det dog ikke nok, men der skal meget til, før sidste udvej tages i brug.

Vi har da haft situationer, hvor det er gået op i spids, men det må vi finde ud af sammen, ellers må vi tage konsekvensen og stoppe samarbejdet. Det er jo et nederlag både for den ansatte, men også for mig. Men vi har aldrig skilt os af med en medhjælper, uden at vi har kunnet hilse på hinanden efterfølgende, siger Alex Jensen.

Sociale arrangementer

En anden måde at styrke sammenholdet mellem arbejdsgiverne og de ansatte samt de ansatte imellem er at lave forskellige sociale arrangementer. Hos Alex og Lone er der blandt andet en stående aftale med medarbejderne om, at når produktionen går ekstra godt, så skal det fejres.

- Når vi ligger nummer ét på LanboNords hitliste, så tager vi ud at bowle eller kører gokart, og det er sket mere end én gang, fortæller Alex Jensen.

Desuden er der som hos de fleste virksomheder et par faste arrangementet året igennem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi holder høstfest og julefrokost. Det er en god måde at være sammen på, uden lige at være i arbejdstøjet, siger han.

Blandt bedriftens ansatte er fodermester, Morten Pedersen, som har været på stedet i syv år, og markansvarlig, Anders Madsen, som blev ansat sidste forår. De mener begge, at ansvar og sammenhold er med til at gøre Føjting til en god arbejdsplads.

- Man kan få lov at bestemme og have et stort ansvar. Det er noget af det, der gør det spændende. Jeg har ikke lyst til at få mit eget eller prøve noget andet på nuværende tidspunkt. Det kunne være, hvis man var et mindre sted, hvor der ikke var så mange ansatte, at man måske ville søge nye udfordringer, lyder det fra Morten Pedersen.

Og Anders Madsen tilføjer:

- Jeg synes, at når der er flere ansatte, sker der altid noget uforudsigeligt. Vi har også noget at gøre med hinanden privat – det sker 2-3 gange om året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De glæder sig begge til, at det nye staldkompleks bliver færdigt. De er enige om, at foråret har været en hektisk periode, og ser frem til, at der falder lidt mere ro over tingene.

Skal rose mere

En af de ting, de kan se frem til, er en ny velfærdsbygning på 80 kvadratmeter. Den kommer til at indeholde to badeværelser, et kontor og en frokoststue. Det bliver gode forhold, men er ikke afgørende for arbejdsmiljøet.

- Det er jo et mindre parcelhus, der bliver bygget til stalden, men det er ikke velfærdsbygningen, der holder på folkene. Vi er alle sammen enige om, at det ikke er det, der gør det til en attraktiv arbejdsplads. Men vi glæder os selvfølgelig til at kunne tilbyde det, siger Alex Jensen.

Selvom det lyder til, at mandskabsplejen fungerer tilfredsstillende på Føjting, så er der altid plads til forbedring.

- At rose folk har vi nok ikke altid været så gode til. Man glemmer måske nogen gange at fortælle dem, at de har gjort et godt stykke arbejde. Men det er jeg blevet mere opmærksom på, fortæller Alex Jensen.

Overordnet set fungerer tingene nu meget godt på Føjting.

- Med den produktivitet, vi har ligget med indtil nu, så må de ansatte også trives, ellers havde det ikke kunnet lade sig gøre. Hvis der er gnidninger, så falder lysten og motivationen jo også, tilføjer Lone Jensen.

Der er på nuværende tidspunkt ikke planer om at ansætte flere end de seks medarbejdere på bedriften.

Næte afsnit

Det var så det andet afsnit af føljetonen om årets gang på Føjting. Næste gang Maskinbladet besøger Alex, Lone og de seks ansatte på svineproduktionen i Nordjylland bliver efter sommerferien omkring høst.

Til den tid skulle udvidelsen og nybyggeriet gerne være helt færdiggjort, og så vil det vise sig, om det danske sommervejr tager revanche for det sene forår og muliggør et godt udbytte i marken.

Forårsarbejdet kom noget sent i gang, og tilmed var Alex nød til at så 35 hektar vinterafgrøder om. Sneen havde simpelthen ligget for længe på markerne i det nordjyske. Det skal derfor blive spændene at høre, om kornet har indhentet det tabte, når vi når til sensommeren.

Gårdens ansatte

1 fodermester

1 driftsleder (m. ansvar for slagtesvineproduktionen)

1 markansvarlig

3 medhjælpere

To af bedriftens ansatte: Anders Madsen (på traktoren), der er markansvarlig, og Morten Pedersen, som er fodermester og har været ansat hos Alex Jensen i syv år.

Produktionstal

Frav. grise: 28,9

Kuld pr. årsso: 2,41

Levendefødte pr. kuld: 14,2

Døde indtil fravænning: 15,6 procent

Alder ved fravænning: 28 dage

Daglig tilvækst i klimastald: 478 gram

Fe/kg tilvækst i klimastald: 1,8

Ejer: Alex Jensen

Areal: 265 hektar

Drift: 1.000 søer og 8.000 slagtesvin