Abonnementsartikel

Kverneland viste PW-kærreploven frem på AgriMark, der nu fås med op til 12 furer og variabel furebredde

PW Variomat-kærreploven fra Kverneland fås nu med op til 12 furer med variabel furebredde. Det var nu kun en 10-furet model, koncernen havde valgt at tage med til AgriMark-demonstration.

Til gengæld var ploven udstyret med de nye krop-28 muldplader, der flytter jorden 30 procent længere væk fra furekanten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye muldplader er især velegnet til traktorer, der kører med brede dæk. Det kunne også ses på demonstrationsdagene, hvor en Case IH MX310 udstyret med nogle særdeles brede dæk, stort set ikke trådte i det pløjede areal under arbejdet med den 10-furede plov.

Kærreploven kan udstyres med jordpakker. Og den bagerste del af ploven, som er den del, der ligger bag de to kærrehjul, kan desuden spændes af, hvis der skal køres i kuperet terræn eller i en sværere jordtype.

- Ploven har også den fordel, at man frit kan vælge, om der skal køres On-land, eller man fortsat vil køre med det ene sæt hjul i furebunden. På den måde giver det flere valgmuligheder for den enkelte bruger, fremhæver Edvin Klemmensen, salgschef hos Kverneland Group Danmark A/S.

Stadig gang i frontplove

Kverneland havde også en frontplov med på AgriMark. Den frontmonterede plov giver både fordele og ulemper.

Fordelene kan ses ved, at en frontmonteret plov giver en bedre vægtbalance i traktoren og dermed bedre overføring af effekten, samtidig med, at frontploven kan hæves i særligt kuperet terræn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ulempen ved den frontmonterede plov er vejtransporten. Når man skal ud på veje med dårligt udsyn, så rager ploven langt ud på vejen, inden man kan se, om der er trafik.

- En løsning på det problem er langt fra uoverkommelig. Flere monterer ganske enkelt et kamera eller et spejl i snuden på frontploven, forklarer Edvin Klemmensen.