Abonnementsartikel

Med Front Terra og Front Terra Disc fra Kongskilde kan jorden bearbejdes fra frontliften, mens såmaskinen sørger for kornet bag til

Kongskilde oplever stor efterspørgsel på de nye Front Terra og Front Terra Disc. Begge er tallerkenredskaber, der er beregnet til frontliften på traktoren. Begge redskaber blev demonstreret på AgriMark.

Front Terra er udstyret med to rækker profillerede skiver på 550 millimeter, som løber mellem hinanden. Redskabet er velegnet til blandt andet lidt svære jorde, hvor skiverne kan knuse knolde og etablere et korrekt såbed. Front Terra kan også fungere som jordpakker efter pløjningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Front Terra Disc er også udstyret med to rækker tallerkner. Det er dog af en anden type, og Disc-modellen egner sig bedre til en egentlig stubbearbejdning af jorden.

Skivernes angrebsvinkel er hydraulisk justerbar, og indstilles angrebsvinklen til et minimum, kan Terra Disc også benyttes som et redskab til bearbejdning af såbede.

Begge modeller fås i henholdsvis tre, fire, fire en halv og seks meters arbejdsbredde. Tre-meter modellen er konstrueret over en fast ramme, mens de resterende modeller er hydraulisk foldbare.

Såbeds- og stubharve

Vibro Till 2800 og Vibro Flex 2800 var også med på AgriMark. begge redskaber er bygget over den samme konstruktion og fungerer hver for sig som såbedsharve og som en let stubharve. Tandafstanden er som standard 16 centimeter og harverne kan udstyres med gåsefodskær for at opnå fuld gennemskæring.

Begge modeller fås i fem-, seks-, syv- og otte-meters arbejdsbredde og kan leveres med S-ruller eller en fem-leddet efterharve.