Abonnementsartikel

New Holland meddelte i dag, at de støtter brugen af biodiesel blandinger på op til 20 procent (B20) på maskiner med CNH-motorer i den løbende produktion i Europa. Det sker på grundlag af, at Biodiesel anerkendes som fremtidens brændstof.

- I takt med at der indføres stadig strengere miljøkrav, ønsker vi at kunne tilbyde vore kunder ny teknologi med motorer, som ubesværet kan anvende biodiesel, udtaler Gianmaria Olivetti, Engineering Executive Director for Fiat PowerTrain, der udvikler og fremstiller CNH motorer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi kører et intensivt testprogram for at vurdere præstation og pålidelighed af vore motorer med et højere blandingsforhold af biodiesel. Derfor vil vi inden for de næste måneder kunne anvende blandinger med biodiesel på over 20 procent til vore motorer ved køb af en udvidet support pakke, forklarer han.

Biodiesel er et vedvarende brændstof, som fremstilles af afgrøder, så som raps og solsikkefrø. Det kan bruges i B100, eller blandes med normal diesel for at producere en blanding af biodiesel.

Brændstofferne skal overholde de angivne standarder for brændstof kvalitet (EN14214) for at sikre optimal præstation og holdbarhed af motoren.

Biodiesel er fremtiden

- Biodiesel har betydelige miljømæssige fordele i form af færre udledninger, større uafhængighed af andre energikilder og en positiv virkning på landbruget, forklarer Christian Gonzalez, New Holland Marketing Manager for Europa.

Han mener helt klart at biodiesel er fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I takt med at tilgængeligheden af fossilt brændstof er et stigende problem, er vi nødt til at kigge os om efter alternativer. Men det skal også være renere, og mere miljøvenlige alternativer, vurderer han.

Med hensyn til at bruge B20 biodiesel blandinger til landbrugsmaskiner, betyder de hygroskopiske egenskaber at blandingen opsuger fugtighed. Derfor anbefaler New Holland stærkt, at man bruger godkendt brændstof og overholder alle regler for håndtering, opbevaring og vedligeholdelse, for at bevare brændstoffets oprindelige egenskaber.

Den nødvendige tekniske rådgivning og specifikke vedligeholdelsesprogrammer er tilgængelige gennem New Hollands forhandlernet. På den måde sikrer man, at biodiesel behandles korrekt og at vigtige områder, som for eksempel brændstofslanger og dyser får ekstra kontrol, lyder det fra New Holland.