Fire økologiske landmandsfamilier på Sjælland har dannet en forening, Økologiske Sommeraftener, hvis formål er at åbne deres gårde for interesserede til en festaften med fællesspisning og en snak om økologi.

Det første arrangement finder sted torsdag 29. juni hos Kirsten og Anders Due Andersen i Jystrup, og derefter er der et tilsvarende arrangement 6. juli, 14. juli og 2. august hos de andre tre medvirkende familier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det koster lidt at deltage, men formålet er ikke at tjene penge, men at vise økologien frem på en ny måde. Projektet får støtte fra Direktoratet for FødevareErhverv og EU gennem kvalitetsmærkningsordningen, fordi arrangementerne samtidig indgår en en kampagne for det danske Ø-mærke og EU’s økologimærke.

Til at hjælpe med planlægning og markedsføring af Økologiske Sommeraftener medvirker ernæringskonsulent Niels Adamsen og økologikonsulent Pernille Plantener, Sjællandske Familiebrug.

Hvis arrangementerne bliver en succes er det planen at invitere andre økologiske landbrug med i foreningen, så der i 2007 kan blive afholdt endnu flere Økologiske Sommeraftener.