Repræsentantskabet i Danish Crown har med solidt flertal besluttet, at der skal indvælges to eksterne bestyrelsesmedlemmer i Danish Crowns bestyrelse.

Bestyrelsen reduceres ved samme lejlighed fra 21 til 15 medlemmer (hidtidig fordeling indføjet i parentes):

Artiklen fortsætter efter annoncen

* 9 vælges af svineandelshavere (14)

* 1 vælges af kreaturandelshavere (2)

* 3 vælges af medarbejdere (5)

* 2 eksterne bestyrelsesmedlemmer

Debatten om eksterne bestyrelsesmedlemer har optaget både andelshavere og andre interessenter det seneste års tid. De gamle vedtægter indeholdt dog også mulighed for at indvælge et eksternt bestyrelsesmedlem – det nye er således, at ”kan” erstattes med et ”skal”, og at antallet fordobles.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke fordi, jeg tror, vores andelshavere ikke er kloge nok til at styre selskabet, men jeg tror på, at det er sundt ind imellem at lytte til andre. Jeg tror på, vi kan lære noget af det øvrige erhvervsliv, og vores erfaringer med eksterne bestyrelsesmedlemmer i datterselskaber er gode, lød kommentaren fra Niels Mikkelsen, formand for Danish Crown.

Med beslutningen fulgte repræsentantskabet indstillingen fra bestyrelsen. Godt 70 procent stemte for forslaget om eksterne bestyrelsesmedlemmer.

Desuden besluttede repræsentantskabet at reducere sig selv fra 323 medlemmer til 235 medlemmer.

Ændringerne får virkning fra januar 2007, når den nye bestyrelse skal sammensættes, men allerede i forbindelse med kredsmøderne i december i år begynder udskildningsløbet til det reducerede repræsentantskab.