Abonnementsartikel

Friland A/S har i dag modtaget Kong Frederik den Niendes Hæderspris for at have udviklet eksporten af dansk svinekød.

Prisen blev overrakt af Prins Henrik ved en højtidelighed på Fredensborg Slot.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er meget stolte over at kunne modtage prisen, som understreger, at vi har været med til at gøre økologi til en succesrig eksportvare, siger Karsten Deibjerg Kristensen, direktør for Friland, i en pressemeddelelse.

Kong Frederik den Niendes Hæderspris blev stiftet i 1972. Siden har forskellige danskevirksomheder modtaget prisen, som uddeles en gang årligt. Komiteen lægger blandt andet vægt på,at der er sket en væsentlig og fortsat forøgelse i virksomhedens totale eksport over en treårigperiode.

Udviklingen i Friland A/S er gået stærkt, og eksporten er indenfor de seneste tre år steget fra 24,6mio. kr. til 42,5 mio. kr. Eksporten udgør nu 60,5 pct. af Friland A/S´ samlede omsætning af økologisk svinekød.

I dag eksporterer Friland A/S til en lang række markeder - bl.a. England, Tyskland, Sverige, Østrig, Grækenland, Korea, Japan, Irland og Spanien. Friland A/S er et 100 procents Danish Crown ejet selskab.

Med hædersprisen følger et diplom og en skulptur, som begge er designet af Poul Pedersenog bygget over splitflagmotivet, hædersprisens symbol.