Efterspørgslen på UK-grise er stigende og i øjeblikket er behovet så stort, at Danish Crown vil forhøje tillægget ifølge ugenyt fra Dansk Crown.

Fra 1. januar 2007 stiger tillægget fra 30 øre til 50 øre pr. kilo. Det forhøjede tillæg er garanteret for hele 2007, forklarer salgsdirektør Jens Haven Christiansen, Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har nu i en årrække givet 30 øre for UK-grise, og det har måske lige været i underkanten. Med den bebudede justering er det vores overbevisning, at der vil være god dækning for omkostningerne. Og, at det kan være med til at hæve antallet af svin til det engelske marked, siger Jens Haven Christiansen.

UK-grise kræver omstilling

Målet er, at antallet af englandsgrise skal stige med 10-15.000 styk pr. uge inden foråret 2007.

- Vi har valgt at sende budskabet nu, for at svineproducenterne kan nå at omstille produktionen, så vi kan imødekomme den øgede efterspørgsel så hurtigt som muligt, forklarer Jens Haven Christiansen.

For med tillægget følger der en række krav til produktionen af UK-grise.

Produktionen følger den engelske lovgivning, og det betyder blandt andet, at der ikke må være animalsk fedt i foderet, og at søerne skal være løsgående i løbe- og drægtighedsafdelingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ved, det kræver en del investeringer i nye anlæg at producere englandsgrise. Men vi håber, at mange nye landmænd vil se mulighederne i den forbedrede ordning. Det er nemlig ikke tilstrækkeligt, at det bare er de eksisterende, der øger produktionstallet, siger Jens Haven Christiansen.