Abonnementsartikel

Den britiske supermarkedsgigant, ASDA, har efter pres fra britiske landmænd fjernet en stribe oksekøds-produkter fra Brasilien, hvor man blandt andet har haft problemer med mund- og klovsyge den seneste tid.

Det er ifølge meatnews.com The National Farmers' Union (NFU), som har krævet, at det brasilianske oksekød blev fjernet fra hylderne, da produkterne efter organisationens mening ikke overholdt britiske standarder med hensyn til fødevaresikkerhed og sporbarhed.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dermed brød ASDA en klar aftale med NFU med hensyn til sikkerheden og sporbarheden af det importerede kød, som blev solgt fra ASDA-kæden, ifølge vicepræsident i NFU, Meurig Raymond.

Det erkender ASDA da også.

- Beslutningen om at fjerne det brasilianske oksekød blev derfor taget efter samtaler med NFU og de bekymringer, der blev vækket, lyder det fra supermarkedskæden i en pressemeddelelse.

- Dette var et klart brud på aftalen mellem ASDA og de britiske landmænd, og vi er tilfredse med, at det er blevet bragt i orden. Men vi vil stadig gerne mødes med ASDA og få svar på, hvad der er gået galt, så vi kan opretholde en fødevarekæde, hvor alle parter stoler på hinanden, siger Meurig Raymond.