Abonnementsartikel

Selv om videnskabsminister Helge Sander i går fremlagde et universitets-landkort, hvor landbrugs- og fødevareforskningen var delt ud på tre universiteter, er landbruget fortsat fortrøstningsfuld med hensyn til, at det vil lykkes at samle de tre prinære institutioner under ét universitetscenter.

- Jeg konstaterede med tilfredshed, at videnskabsministeren ved gårsdagens pressemøde udtrykte håb om, at fødevareområdet finder en bedre løsning end den foreløbigt skitserede, siger Bent Claudi Lassen, der er vicepræsident i Landbrugsraadet og formand for Landbrugets Forsknings- og Fødevareudvalg.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi ser derfor med fortrøstning frem til, at de tre institutioner frem til den 15. september arbejder videre med at finde en model, hvor de sammen kan indgå i en universitetsfusion. Det vil skabe det unikke forsknings- og undervisningsmiljø i verdensklasse, som Danmark har brug for, siger Bent Claudi Lassen.

Landbrugsraadet ønsker at samle kernen i dansk jordbrugs- og fødevareforskning i det samme universitet. Kernen består af institutionerne: Danmarks JordbrugsForskning, Danmarks Fødevareforskning og Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole.