Fødevareministeriet har netop givet tilsagn om at støtte projekter, der skal styrke børn og unges interesse for at bo på landet, med 14 millioner kroner. Det sker som et led i landdistriktsprogrammet.

Lejrophold, et rullende naturværksted og madskoler for børn er blandt aktiviteterne i de 23 projekter. LandboUngdom og 4H er blandt modtagerne. De har fået tilskud til at arrangere godt 50 madskoler landet over i sommerferien. Her skal børn mellem seks og 12 år lave mad, lære om kost, dyrke motion og møde landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af de 14 millioner kroner går godt 10 af dem til LandboUngdom- og 4H-projekter.

Direktoratet for FødevareErhverv modtog i alt 51 ansøgninger om tilskud til landsdækkende og regionale aktiviteter for børn og unge i landdistrikterne. Stort set alle projektforslag havde gode bud på nye, spændende aktiviteter. En del af projekterne var dog lokalt fokuseret, hvormed de faldt uden for støtteordningens formål.

Ansøgningerne er behandlet i et udvalg med repræsentanter fra Landdistrikternes Fællesråd, Landsbyerne i Danmark, Friluftsrådet, Dansk Ungdoms Fællesråd, Håndværksrådet, Dansk Landbrug og LO, som har rådgivet direktoratet om, hvilke projekter der skulle prioriteres.