Abonnementsartikel

Danish Crown kan ikke garantere, at selskabet undgår en negativ mediestorm, men der er stærk fokus på at undgå den

Danish Crown har i lighed med andre af landbrugets store andelsselskaber regelmæssigt været kørt gennem mediernes vridemaskiner.

Altid til stor ærgrelse for ikke mindst andelshaverne, mens også for de ansatte i selskaberne. Og negativ omtale i pressen kan føre til betydelige økonomiske tab og store ridser i det image, selskaberne prøver på at opbygge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksempler på sådanne sager er krisen om Muhammed-tegningerne, der især har ramt Arla Foods og tidligere den rengøringssag, som Danish Crown var indblandet ind i.

Derfor er det relevant at spørge om, hvorvidt Danish Crown i den resterende del af 2006 kan undgå at komme i rampelyset på en uheldig måde?

Leder efter sager

- Vi er så store, at pressen ikke venter på, at der skal dukke sager op. De leder selv efter dem, blandt andet ved løbende at søge aktindsigt hos myndighederne for at konstatere, om der er noget, de skal grave videre i, forklarer Anne Villemoes, kommunikationsdirektør i Danish Crown.

- Vi skal også forstå, at vi er en del af landbrugserhvervet i Danmark, som ofte bliver kørt over én kam.

- Samtidig skal vi selv have mindre berøringsangst over for de udfordringer, der er i forhold til medierne, og i den sammenhæng har vi brug for andelshavernes hjælp.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Både vi og de skal gøre deres bedste for at undgå handlinger, som kan føre til store overskrifter. Det kræver en del selvopdragelse, og ændret image kommer af ændret adfærd, mener Anne Villemoes.

Men det tager sin tid, og ofte er det højst overraskende forhold, som skaber forargelsen i medierne.

Giver ingen garanti

Så kendsgerningen er, at selv den bedste indsats ikke kan garantere, at den negative omtale undgås.

- Vi kan gøre vores bedste, og så må vi tackle udfordringerne i forhold til pressen løbende, men en garanti om at undgå negativ presseomtale kan vi ikke give, lyder det samstemmende fra Anne Villemoes og Kjeld Johannesen, administrerende direktør for Danish Crown.