Abonnementsartikel

Lars Sangill Andersen fra Hamlet Protein opponerer imod udelukkende at opdele fravænningsfoder i dyre og billige blandinger

Lars Sangill Andersen, produktchef, hos Hamlet Protein i Horsens forstår ikke helt, hvorfor Dansk Svineproduktion (DSP) igennem længere tid så kategorisk har erklæret krig mod de såkaldte "dyre" fravænningsblandinger.

Svineproducenter og deres rådgivere har fået tudet ørene fulde af, at det absolut ikke kan betale sig at bruge "dyre" foderblandinger til de nyfravænnede grise.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han føler lidt, at budskabet rammer ved siden af, fordi DSP i sin iver efter at forsimple tingene kan komme til at gøre mere skade end gavn.

For hvad er helt præcis en dyr og en billig foderblanding til de fravænnede grise?

Går det "dyre" på typen af komponenterne eller mængden af de enkelte komponenter? Og hvor går grænsen?

Han spørger også sig selv, hvor de store ord om, at vi skal gøre alt for at reducere forbruget af antibiotika, er henne i denne sag.

Gælder det ikke også diarréen hos de fravænnede grise?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Skal vi bare lade være med at fodre de nyfravænnede grise, der kan have behov for et - ja, nok dyrere, men vel at mærke også et mere fordøjeligt og mindre belastende foder, som vil give en højere dyrevelfærd, fordi det ikke kan betale sig?, siger Lars Sangill Andersen.

Læs mere i den nye udgave af Hyologisk, der udkommer fredag den 7. juli.

Der kan bestilles abonnement på www.Hyologisk.dk.