Abonnementsartikel

Så blev det dagen hvor nordens største landsskue åbnede. Klokken 9.00 blev dørene slået op, så publikum kunne betræde de velkendte arealer i Herning, der for 13. gang danner rammen om Landsskuet.

Og der er noget for enhver smag på de 47.000 kvadratmeter, skuet fylder. Alt lige fra Store mejetærskere og traktorer til hængekøjer, haveplanter og fødevareudstilling kan opleves iblandt de over 300 maskin- og teknikudstillere, som i år har valgt at deltage på Landsskuet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Knap 2100 dyr er udstillet på skuet. Det har tilsammen 681 udstillere af dyr bidraget med.

Klokken 12.00 blev skuet officielt åbnet med taler fra Forbrugerminister Lars Barfoed, Landbrugsraadets præsident Peter Gæmelke, Hernings borgmester Lars Krarup og til slut Landsskuets formand Martin Merrild.

Dyrskue nødvendigt

Over hele linien var der enighed om, at dyrskue er en positiv og nødvendig ting for landbruget.

- Jeg har glædet mig til i dag. Landbruget viser her på sin mest festlige måde, hvad landbruget er, og hvad landbruget står for, lød de indledende ord fra Forbrugerminister Lars Barfoed.

- Landbruget er en vigtig faktor for sundheden og livskvaliteten hos danske forbrugere, og her på dyrskuet er der mulighed for forbrugerne at se dette, fortsatte han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Peter Gæmelke slog også et slag for den fortsatte eksistens af dyrskuerne:

- Dyrskuet er resultatet af mange generationer landbrugs arbejde. Det arbejde - kombineret med den forskning og uddannelse vi har - skal vi blive ved med at opretholde for at stå stærkt på fødevareområdet, pointerede Landbrugsraadets præsident.

Og han blev støttet op af Martin Merrild, der i sin tale fremhævede den stadig fremherskende import af dårlige fødevarer fra udlandet. Han så i stedet, at forbrugerne ville se mere efter de danske varer i køledisken - et synspunkt, som dyrskuet i Herning kunne være et godt redskab til at få frem hos forbrugeren.

Landskuet strækker sig fra torsdag til lørdag, hvor landsskuet klokken 17.00 takker af for i år.