Mandag den 3. juli bliver det tidligere Miljøcenter Nordjylland en del af det landsdækkende rådgivningsfirma Orbicon.

- Samtidig med, at virksomheden oplever vækst, kan vi også mærke den stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det en stor glæde, at kunne supplere med ekspertisen fra Miljøcenter Nordjylland, udtaler Jacob P. Larsen, områdedirektør i Orbicon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Centret, der ligger i Aalborg, vil fra 3. juli være en selvstændig afdeling i Orbicons eksisterende kontor i byen.

Miljøcentret har 11 ansatte og blev oprettet i år 2000 som kommunernes eget konsulentfirma. Siden har det løst en bred vifte af opgaver inden for miljøområdet for de 19 interessentkommuner, der har ejet det.

Fagekspertisen bevares

En af Orbicons ydelser er at bistå kommunerne i forbindelse med deres miljøadministration. Med overtagelsen af miljøcentret styrker Orbicon ekspertisen på dette område.

- Vi har et unikt kendskab til de lokale forhold, og med virksomhedsoverdragelsen, holdes denne ekspertise samlet, fortæller Lisbet Emmery, centerleder.

De ansatte på miljøcentret kender regler, arbejdsgang og kultur i kommunerne, og med bevarelsen af arbejdspladserne er det sikret, at der også efter kommunalreformens gennemførelse eksisterer et lokalt fagcenter med bred indsigt i de kommunale forvaltningsområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Orbicon vokser

Orbicon er i det seneste års tid vokset fra 275 til over 350 medarbejdere. Det er både sket ved nyansættelser, men også ved overtagelse af nye virksomheder.

Orbicon er en landsdækkende, videnbaseret rådgivnings- og konsulentvirksomhed inden for miljøområdet.

Selskabet skiftede navn fra Hedeselskabet Miljø og Energi til Orbicon 1. maj 2006. Forretningsområderne er løsninger inden for miljø, natur, teknik, planlægning, fritid og arbejdsmiljø.

Orbicon ejes af Dalgas Gruppen, der er en foreningsbaseret, erhvervsdrivende fond.