Abonnementsartikel

På et ekstraordinært møde besluttede Danish Crowns bestyrelse i går, torsdag 29. juni, at lukke slagteriet i Grindsted med udgangen af september i år.

De ansatte på Grindsted-slagteriet kvitterer nu med at nedlægge arbejdet i protest, oplyser DR Syd.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Da aftenholdet mødte ind torsdag aften, besluttede de kort efter at gå hjem igen. De 400 ansatte på dagholdet valgte fredag morgen at gå hjem efter et fagligt møde.

- Jeg synes lukningen er foregået på en kold og kynisk måde. Men selv om det ser sort ud, må vi jo forsøge at komme videre. Det bliver svært, sagde en af slagteriarbejderne til DR Syd.

Kjeld Johannesen, administrerende direktør for Danish Crown, sagde i seneste nummer af Maskinbladet, at yderligere tilpasninger - det vil altså sige lukning af anlæg - kunne blive nødvendige som følge af det faldene antal slagtninger i den senere tid.

Lukningen af slagteriet i Grindsted bliver da også formuleret som en nødvendig tilpasning af Danish Crowns slagtekapacitet.

Vrede og skuffede

Ifølge Danish Crown vil de ansatte blive tilbudt arbejde på andre slagterier i blandt andet Esbjerg, Rødding, Vojens, Skærbæk, Vejle eller på storslagteriet i Horsens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men det betyder, at jeg vil få mindst 50 kilometer på arbejde, og det er nok ikke holdbart i længden, sagde en anden slagteriarbejder til DR Syd.

Tillidsmand Kent Kaltoft regner med, at der er tale om en kortvarig aktion.

- De regner ikke med at opnå noget med arbejdsnedlæggelsen. Men de ønsker at sende et signal om, at de er vrede og skuffede, vurderer han.

Den kommende Ny Billund Kommune er blevet lovet hjælp af beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, da den nye storkommune står til at miste hver 10. arbejdsplads som følge af fyringer på Lego og nu Danish Crown.

- Jeg er meget opmærksom på situationens alvor. Det er sjældent, at et lokalområde rammes af to massefyringer på så kort tid. Derfor sætter vi alle sejl til, udtaler Claus Hjort Frederiksen gennem sit ministerium.