Forhandlingerne i WTO i Geneve vedrørende Doha-runden ligger stadig i dødvande efter tre dages diskussion og møder.

Man er ikke nået til enighed, og generaldirektør Pascal Lamy betegner situationen som kritisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er nu i en krise. Vi er langt væk fra den nødvendige enighed for at kunne skabe en fælles handlingsplan for fremtiden, siger Pascal Lamy.

Han frygter, at uenigheden kan blive så stort et problem, at en egentlig forhandling i Doha-runden måske ikke kommer til at finde sted.

Han spår dog stadig en hvis positivitet, idet alle lande fortsat kæmper for at få afsluttet forhandlingerne inden årets udgang.

Doha-dagsordenen er 20 spørgsmål om international handel, der skal diskuteres af 146 stater, med udvikling som det vigtigste mål.

- Spørgsmålet er, hvad vi kan gøre nu for at lukke det hul, der er opstået på grund af uenighed mellem nogle af de store spillere i nogle af spørgsmålene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Situationen er ikke håbløs, og vi må finde en vej til at løse problemerne, så vi kan få afsluttet runden inden det nye år, forklarer Pascal Lamy.

At nogle lande er langt fra at være enige på nogle punkter har bragt utilfredshed frem hos andre af aktørerne. Flere har påtalt at de mødte op i Geneve, klar til at forhandle - blot for at konstatere at andre ikke rykkede sig en millimeter.