- Står det til mig, skal der aldrig være underskud i Steins mere.

Sådan sagde Ole Willemann, administrerende direktør for Mejeriforeningen, i februar i år til Maskinbladet, da han fortalte, hvordan alle sejl var sat til for at vende skuden for Steins Laboratorium, som gennem flere år har kørt med millionunderskud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu står det ikke længere til Ole Willemann.

Mejeriforeningen sælger nemlig Steins Laboratorium til Eurofins, en laboratorie-virksomhed, som indgår i en af verdens førende laboratoriegrupper, Eurofins Scientific. Det oplyser Mejeriforeningen på sin hjemmeside.

Spiller bolden videre

De dansk-svenske ejere - Mejeriforeningen og søsterorganisationen Svensk Mjölk - har opgivet at foretage dyre, teknologiske investeringer i Steins, som udfører analyser inden for landbrug, mejeri, fødevarer, pharma og industri.

- Forudsætningerne for at drive Steins videre var, at der blev hentet ny teknologi til laboratorierne, og at der skete en generel udvikling af virksomheden. Det ville kræve betydelige investeringer både nu og fremover, siger Ole Willemann.

- Med udsigt til at skulle binde ganske betydelige midler i laboratoriet, valgte Mejeriforeningen i stedet at afhænde virksomheden, der inden for det seneste år har været igennem en turbulent tid, oplyser Mejeriforeningen med henvisning til røde regnskabstal og branden på laboratoriet i Brørup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Laboratorievirksomhed ligger ikke inden for vores kerne-forretningsområde. Derfor har vi valgt at afhænde Steins, siger Ole Willemann.

- Eurofins er en del af en meget stor laboratorievirksomhed. Jeg er sikker på, at de har både kompetencerne og viljen til at udvikle Steins i den rigtige retning, siger han.