Abonnementsartikel

Bogen ”Traktor- og motorlære” fra Landbrugsforlagets kommer nu i en revideret og opdateret version med nye fotos og tekniske tegninger.

Bogen henvender sig primært til eleverne på landbrugsuddannelsens modul 1b og 1S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den er beregnet til at støtte eleverne i den praktisk orienterede del af undervisningen om traktorer og motorer. Her kan de få sat teorien på plads og relateret til de praktiske erfaringer med mekanikken. Men bogen rummer også stort udbytte for den erfarne landmand, der vil sætte sig lidt nærmere ind i, hvad der foregår under motorhjælmen.

Den ny ”Traktor- og motorlære” er som den gamle udgave skrevet at landbrugsskolelærerne Jørn Manniche fra Landbrugsskolen Sjælland og Birger Rasmussen fra Agroskolen.

Den er delt op i to dele. I første del gennemgås traktorens hoveddele: Transmission, hjul og dæk, trækevne, styretøj, bremser, hydraulik og elektronik. Desuden er der afsnit om vedligeholdelse af traktorer, førerkomfort og støj.

I del to, motorlære, er der lagt vægt på at give en overskuelig gennemgang af motoren i arbejde, motorens hoveddele, smøring af motoren, køling af motoren, brændstofsystem, tekniske mål med videre.