Abonnementsartikel

Jesper Nerup Jensen har været ansat på Vordingborg Maskincenter i 10 år og vidste derfor, hvad han gik ind til, da han blev ny ejer af virksomheden 1. juni

- Jeg kunne jo lide det, jeg lavede. Jeg havde gode kolleger og en masse spændende opgaver. Og så kunne det da være sjovt at fortsætte.

Sådan siger Jesper Nerup Jensen, når han fortæller om sit rolleskifte hos Vordingborg Maskincenter, hvor han efter 10 år som ansat nu har overtaget virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter næsten 22 år som ejer af Vordingborg Maskincenter valgte Bent Petersen at sælge virksomheden til sin tidligere lærling, Jesper Nerup Jensen, der præsenterede sig som den nye mester for de øvrige seks ansatte 1. juni.

Samme dag, som han altså kunne fejre 10 års jubilæum i firmaet.

Et skridt videre

Vordingborg Maskincenter startede i begyndelsen af 1960'erne som Massey Ferguson i Vordingborg v/ P. E. Leisner. Den nu tidligere ejer - Bent Petersen var med fra 1963 og har været lærling, svend, værkfører og ejer indtil han for nylig gav depechen videre til Jesper Nerup Jensen.

Dermed fortsætter mønstret, hvor en tidligere lærling og svend bliver ejer af virksomheden.

- Jeg er vokset op på en gård, hvor man altid har kørt Massey Ferguson. Derfor har jeg besøgt forretningen her masser af gange, fortæller Jesper Nerup Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han kom i lære i Vordingborg Maskincenter 1. juni 1996. De seneste år har han gjort sig mange tanker om, hvor fremtiden lå.

- Sidste år var jeg kommet til et tidspunkt, hvor jeg skulle et skridt videre. Enten skulle jeg finde et andet sted, starte noget op derhjemme eller overtage virksomheden her, forklarer han.

- Men jeg kunne som sagt lide det her. Vi har gode faste kunder og en række faste aftaler med hensyn til forhandling af gode og velrenommerede produkter på plads. Jeg kender alle kunderne i forvejen. Så jeg ved, hvad jeg går ind til, siger Jesper Nerup Jensen om at overtage ejerskabet.

Nye ansigter

Med Jesper Nerup Jensen ved roret fortsætter Vordingborg Maskincenter som forhandler af blandt andet Massey Fergusons fuldlinie landbrugsprogram og Terex/Schaeff entreprenørprogram.

Desuden fortsætter virksomheden som hovedforhandler af Muck Truck motorbør samt det nyudviklede Power-lift tårn for Muck Truck og fortsætter ligeledes som autoriseret MTD-forhandler af havemaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig forhandler Vordingborg-virksomheden også de små knækstyrede læssemaskiner, Knikmops.

Virksomheden kører videre med syv ansatte - to på kontoret og fem i værkstedet.

- Alle, der var her, er fortsat. Og derudover har vi fået en ny kontordame, en ny svend i værkstedet og en ny lærling, fortæller den nye ejer.

Udvider butikken

Udover de nye ansigter vidner en sund byggeaktivitet uden for kontoret om, at der også er nye rammer på vej.

- Vi er i gang med at bygge til, så vi får en større butik og mere lagerplads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I første omgang drejer det sig ikke om mere end omkring 60 kvadratmeter mere. På længere sigt skulle vi gerne have et helt nyt værksted. Men nu skal vi jo lige godt i gang, forklarer Jesper Nerup Jensen.

Der er nu godt gang i det nuværende værksted, hvorfra Vordingborg Maskincenter servicerer kunder fra hele Sjælland og Lolland-Falster.

- Landbruget er jo hovedområdet. Men vi fokuserer også meget på entreprenørmaskiner, og så servicerer vi selvfølgelig have- og parkmaskiner.

- Men vi laver stort set alt. Kommer der lastbiler eller kraner, kigger vi også på dem. Vi vil jo ikke sige nej til arbejde, siger Jesper Nerup Jensen.

Den nye ejer har bestemt ikke sluppet sit tag i værkstedet, hvor der er nok at se til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tiltrækker nye kunder

Landbrugsmaskiner har stadig førersædet i den nye ejers bevidsthed, men Jesper Nerup Jensen orienterer sig også i stigende grad efter markedet for entreprenørmaskiner.

- Vi vil jo gerne ekspandere på begge områder, også med henblik på at tiltrække nye kunder, siger han og nævner en række indsatsområder for at få endnu flere kunder til at kigge inden for hos maskincentret på Ladingvej 1 ud til hovedvejen mellem Næstved og Vordingborg.

- Vi skal til at annoncere mere, og vi skal vise flere nye maskiner frem ude ved vejen. Vi skal opdatere vores hjemmeside, vi skal i gang med mere opsøgende arbejde, og så skal vi fortsat deltage i kurser for at holde os ajour med udviklingen i udstyr og maskiner, der jo bliver mere og mere avancerede, siger Jesper Nerup Jensen.

- Det er jo en stor udfordring at trække nye kunder til, men det er nødvendigt for at skabe fundamentet for de udvidelser, vi gerne skulle kunne foretage, siger han.

Jesper Nerup Jensen venter til efteråret med at holde åbent hus for at markere ejerskiftet, da den nye tilbygning formentlig står færdig.