Mange afgrøder og store arealer. Det er vilkårene på Frijsenborg og Wedellsborg Landbrug, som fra den kommende høst kører med et nyt mejetærskermærke.

- Vi valgte New Holland CR 980, fordi det er mejetærskere, som er opbygget på en enkel måde. Det plejer at give stor driftssikkerhed, forklarer Lars Rasmussen, driftsleder på Frijsenborg Landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han peger desuden på, at prisen var i orden, og det samme forventer han af den service, der bliver brug for.

- Vi har tidligere handlet mejetærskere med SP Maskiner i Skanderborg. Ja, faktisk har vi haft mange gule mejetærskere, og både dem og servicen har vi været godt tilfredse med, siger han.

Enkel opbygning

New Holland bygger nu sine rotormejetærskere i Zedelgem i Belgien.

Men de er så at sige født i USA på baggrund af udviklingsarbejde såvel derovre som i EU, og som konsekvens af, at der bliver solgt stadig flere rotormaskiner i EU, har New Holland valgt at flytte produktionen af CR-mejetærskere til det europæiske marked.

- Det er vi godt tilpas med, og vi har fået endnu nemmere adgang til reservedele, og ønsker vi ændringer, er det blevet endnu nemmere at få dem igennem, forklarer Joakim Hansen, CNH Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

CNH Danmark har selv et bufferlager af reservedele herhjemme, og andre dele kan hurtigt skaffes hjem.

New Hollands CR-mejetærskere er ”ægte” rotormaskiner forstået på den måde, at de hverken har en konventionel bro eller en accelerator, der bearbejder afgrøden, før den går til rotorerne.

- Rotorerne modtager afgrøden direkte fra indføringen, og det princip tiltaler mig, siger Lars Rasmussen.

De tre CR 980, som Frijsenborg og Wedellsborg Landbrug har købt, er alle udstyret med SmartSteer, Varifeed skærebord og ekstra store dæk.

- Vi skal høste i alt 2.400 hektar, og vi har alle kornafgrøder samt vinterraps, rødsvingel, hundegræs, engsvingel og rajgræs, fortæller Lars Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motoren på en New Holland CR 980 yder 428 hestekræfter, og korntanken rummer 10.500 liter.