Juleaften år 1700 døde Ide Rathlou, den daværende medejer af Langesø Gods, og fortællingen siger, at hun stadig har sin gang på Langesø.

Hvis det er tilfældet, bliver hendes hvile endnu en gang forstyrret, når den 15. Langesø messe løber af stabelen 17. august fra klokken 9 til 17.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Messen har været fast tradition siden 1992, og er stedet hvor folk med interesse i produktion og handel med juletræer og pyntegrønt sætter hinanden stævne. Der er knap 120 udstillere på årets messe, og der forventes omkring 2.500 besøgende.

Fra august går det løs med handlen af juletræer, og på den europæiske juletræs-messe vil såvel producenter, udenlandske grossister som opkøbere være på plads for at se og høre om de seneste nyheder på markedet.

Ud over de mange udstillere, som viser nyt på teknik-området, vil der også være en række konsulenter og forskere til at rådgive de interesserede.

Blandt andre vil Forskningscentret for Skov- og Landskab være til stede dels med en informationsstand i parken og dels med fremvisning af forsøgsarealer, som ligger på Langesøs område. Der vil køre busser i pendulfart mellem forsøg og messeområde. Der vil ligeledes være busrundfart til alle demonstrationsområderne på messen.

DM for traktorførere

Ud over udstillinger og demonstration af teknik bliver Langesø messen også ramme om årets DM for traktorførere. Det er Skoventreprenørforeningen, der arrangerer mesterskabet, hvor der dystes i flere discipliner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der bliver blandt andet dystet i udkørsel af træ. Konkurrencen omfatter præcisionslæsning med terrænkørsel samt tårnbygning. Det drejer sig om at udføre disciplinen på kortest mulig tid og med færrest mulig fejl, da fejl giver straftid.

Sidste år vandt Jørn Therkelsen fra Nr. Snede i det, der var hans første konkurrence.