De seneste års sne- og frostprægede vintre har betydet store ekstraudgifter for kommuner og virksomheder til snerydning af veje, fortove, indkørsler og parkeringsanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men nu forsøger Danfoss at bane vejen for sne- og isfrie udendørsarealer uden sprængte budgetter og brug af salt, skovl eller sneskraber. Det hele skal i stedet for klares af et intelligent is- og snesmeltningssystem, der skulle kunne installeres under forskellige overflader som asfalt, beton og fliser.

Således kan den arbejde med alle udendørsarealer lige fra stier, trapper og fortove til parkeringsanlæg, indkørsler og læsseramper. I løbet af en typisk dansk vintersæson bruger systemet 100-200 kWh pr. kvadratmeter.

Mange gevinster

Danfoss' sneløsning består af elektriske varmekabler og en intelligent termostat, der sørger for at holde udendørsarealerne sne- og isfri hele døgnet rundt. En række digitale sensorer registrerer ændringer i temperatur og luftfugtighed, så systemet automatisk tænder og slukker, når det er nødvendigt.

Danfoss lover økonomiske gevinster fra et minimalt strømforbrug, lang levetid og færre udgifter til saltning samt lave anlægsudgifter i kraft af en nem og hurtig installation ved hjælp af Danfoss' specialudviklede udstyr.

Inden installationen er det dog vigtigt at rydde arealet for skarpe sten og andet, der kan skade kablerne.