Abonnementsartikel

Første halvår af 2006 blev utilfredsstillende for den fynske virksomhed Bioscan, som måtte notere sig et underskud på 10,9 millioner kroner.

Dermed forventes et resultat for 2006 som helhed på mellem fem og ti millioner kroner i overskud, skriver selskabet i en Fondsbørsmeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den positive side tæller, at selskabet 14. august 2006 har igangsat et højteknologisk anlæg til fremstilling af biogas og til separation af gylle på Bornholm. Det er dog kun produktionen af biogas, der er gået i gang, mens gylleseparationen først går i gang medio december, skriver selskabet.

Der er desuden forventning om indbetaling af 20,5 millioner kroner i royalities i 2006 – blot er det usikkert, hvornår pengene kommer ind.

Selskabet har sikret sin likviditet året ud ved at optage et ansvarligt lån på 17 millioner kroner, som konverteres til aktier ed en emission i oktober 2006.

For 2007 venter selskabet en væsentlig forbedring af sit regnskabsresultat som følge af anlægget på Bornholm og igangsættelsen af ingeniørarbejder i Australien og USA.

Udover anlæg til biogas og gylleseparation arbejder Bioscan også med anlæg til fremstilling af bioethanol.