Den 27. september indvier Odenses by- og kulturrådmand Jan Boye (K) et nyt legetilbud til byens børn. Det drejer sig om en interaktiv dansemaskine, som forener leg, bevægelse og ny teknologi på Mageløs ved Skt. Anne Plads i Odense C.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansemaskinen hedder Sona og bliver en del af et net af playspots i byens gader, pladser og grønne områder, som danner ramme om leg og oplevelser i bymidten.

Sona er ikke en traditionel legeplads, men et interaktivt legeredskab, der bruger bevægelse og lyd som "tilbagemelding" på deltagernes bevægelser. Maskinen kombinerer udfordringerne fra computerspil med det sjove ved fysisk, udendørs aktivitet, og man kan både lege alene, sammen med andre samt udfordre hinanden på mange forskellige måder.

Et unikt playspot

- I Odense skal leg være en integreret del af hverdagen, og derfor er det afgørende, at byen er en god ramme for leg og bevægelse. De forskellige playspots i bymidten skal være et godt supplement til de oplevelser, der ellers venter i bymidten som for eksempel caféliv og shopping, så vi får et spændende og varieret byliv, siger by- og kulturrådmand Jan Boye.

- Med dansemaskinen får vi et unikt playspot, hvor leg og elektronik kombineres, og det er et område i kraftig vækst. Derfor er jeg sikker på, at dansemaskinen bliver et populært tilbud, som børn i alle aldre kan få stor glæde af, tilføjer han.

Sona leveres af det danske firma Uno Koncept, som forhandler legeredskaber, parkudstyr og udendørs fitnessredskaber fra flere af Europas største og førende producenter.