Abonnementsartikel

5. januar i år meddelte Direktoratet for FødevareErhverv (DFFE), at tilskudspuljen til kompetenceudvikling af jordbrugere for 2006 allerede var opbrugt som følge af en væsentligt højere interesse for tilskudsordningen end ventet.

I juni 2006 stod det så klart, at en række tilsagn ikke blev gennemført alligevel, lige som nogle kurser havde færre deltagere end forventet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det frigjorde fem millioner tilskudskroner, som landbrugsskoler, institutioner og andre kursusarrangører kunne søge indtil frem til 1. december 2006.

Det var i hvert fald planen.

DFFE, der er ved at sende tilsagns-skrivelser ud til de ansøgninger, som er kommet ind siden starten af juni, oplyser nemlig, at restpuljen nu også er brugt op.

Der er således lukket for yderlige ansøgninger i indeværende landdistrikts-programperiode.

- Det er fortsat uafklaret, hvornår vi kan vente at få ordningen for 2007 i gang, da grundlaget for en ny bekendtgørelse er det danske landdistriktsprogram. Dette program er endnu ikke forhandlet politisk på plads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi håber, at der inden for de næste to måneder kan sættes tidspunkt på, hvornår og om der igen bliver åbnet for ansøgninger til ordningen, lyder det fra DFFE, der mener, at åbningstidspunktet i værste fald først kommer til at ligge et stykke tid inde i 2007.