Silkeborg-virksomheden Varmehuset A/S, der leverer fuldautomatiske bio-løsninger til træpiller og flis, satser på østrigsk lune og importerer træpille-brændeovne fra Rika og stokerkedler fra Herz.

Rika var blandt de første til at udvikle og serieproducere pillebrændeovne og har i løbet af 15 år produceret omkring 40.000 brændeovne. Nu tilbyder Rika vandbårne varmeanlæg fyret med træpiller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilgodeser miljøet

Den vandbårne Evo Aqua-model har en fyringsteknisk virkningsgrad på over 90 procent. Miljøet tilgodeses ligeledes ved et CO2-udslip på under 0,1 procent, hvilket er væsentligt lavere end de strenge krav fra myndighederne i Østrig.

Afgørende for udvikling af teknologien har blandt andet været den stigende tendens til efterspørgsel af alternativ energi.

En pille-brændeovn, der ikke er vandbåren, vil kunne dække op til 30 procent af varmebehovet. Varmesystemerne kan desuden kombineres med andre løsninger til opvarmning, og rengøring og vedligehold er til at overskue.

Lavt energitab

Stokerkedlerne fra østrigske Herz har automatisk rengøring af brænderhoved og røggas-veksler, hvilket sikrer en konstant høj effektivitet, ren forbrænding og beskeden miljøbelastning.

Den elektriske tænding sikrer, at anlægget ikke behøver at holde sig i gang ved hjælp af eksempelvis pausefyring, hvilket er lig med unødvendigt forbrug af piller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden er kedlen forsynet med 80 millimeter isolering, der betyder lavt energitab til omgivelserne. Kedlerne leveres som fuldautomatiske systemer, hvor pillerne trækkes fra ekstern silo eller med tilhørende magasin på enten 150 eller 300 liter.