Abonnementsartikel

Mens der generelt drikkes lige meget skolemælk pr. elev i kommunale- og private skoler, så er der en tydelig forskel på de ældre børns forbrug af skolemælk, oplyser Mejeriforeningens Skolemælksordning.

I private skoler drikker 24 procent af eleverne i 7. klasse skolemælk – i kommunale skoler er det kun 18 procent af eleverne i 7. klasse, der køber den daglige portion skolemælk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nogen forklaring på forskellen har Lars Witt Jensen ikke. Han er marketingkoordinator i Mejeriforeningens afdeling Mælk og Ernæring. Han konstaterer blot, at interessen for skolemælk generelt ophører, når eleverne kommer op i de ældste klasser.

- Skolemælk har et barnligt image og henvender sig ikke til de store børn, som ofte vælger at gå uden for skolen og købe deres frokost frem for at have madpakke med. Desuden passer vores koncept med daglig levering ikke ind i de ældste klassers tidsplaner, hvor der indgår eksamener, siger Lars Witt Jensen.

På både private og kommunale skoler drikker omkring 37 procent af alle elever skolemælk.

62 procent af skolerne – svarende til 1330 skoler – er tilsluttet skolemælksordningen.

I Sverige er skolemælk gratis, og en frisk undersøgelse har vist, at 67 procent af de 15-årige drenge og 47 procent af de 15-årige piger drikker mælk til frokosten.