Abonnementsartikel

Så er banen kridtet op og verdensmesterskaber I pløjning er igang. Begge de danske pløjere er kommet fra start og har overstået flækningen i stubjorden

Flækningen er de to første træk deltagerne laver på hele pløjearealet, og disse to træk har pløjerne maksimum 20 minutter til at gennemføre. Ellers gives der strafpoint.

Maskinbladets udsendte fangede Hardy Andersen for en kommentar, umiddelbart efter flækningen var overstået.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Flækningen blev rimelig. Jeg havde lidt problemer halvvejs oppe i det første træk, hvor lidt jord havde sat sig fast på ploven et sted, hvor det ikke skulle. Det gav en lille forandring på furen, som blev vendt rundt. Men jeg fik det hurtigt rettet, så jeg tror ikke det trækker ned, fortæller en rolig Hardy Andersen.

Under den sidste træning i går torsdag gik alt efter planen for Hardy Andersen, og han stoppede i god tid for at få gjort materiellet klar til dagens konkurrence.

- Jeg havde bestemt mig for at stoppe til middag i går torsdag. Så havde jeg god tid til at få alt gjort klar uden at stresse. Derfor er jeg også stille og rolig i dag selvom jeg egentlig er midt i konkurrencen, hvilket betyder meget for mig, fortæller Hardy Andersen og fortsætter: Jeg tager det som en oplevelse, forklarer han med et smil.

Han erkender dog, at han savner hans normale plov at k’re med. Det er en fire-furet Skjold plov, som han de sidste to år har pløjet med i Danmark.

Men da det ikke er tilladt af have plove over to furer med til VM, har Hardy Andersen lånt en plov af den tidligere verdensmester Henry Thegen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Jeg kunne godt bruge min egen plov. Den er mere rolig og stabil når jeg kører, hvorimod den plov jeg k’rer med her til VM kræver konstant opmærksomhed, vurderer han.

-Til gengæld er det nemmere at lave en god orden ved enderne med en to-furet plov, og det er også en vigtig ting, idet dommerne også dømmer efter dette, uddyber Hardy Andersen.

Søren Korsgaard slap også godt fra sin flækning, men det lykkedes ikke Maskinbladet at få en kommentar fra vendepløjeren inden startskuddet igen lød for pløjerne. Her skal resten af stykket pløjes færdigt, hvilket deltagerne har to timer og 40 minutter til.

Publikum overalt

Maskinbladet skrev tidligere på ugen, at 18.000 var mødt op under den første dag af de irske mesterskaber. Samtidig forventede arrangørerne 50.000 den efterfølgende dag, hvor grønjordspløjningen skulle finde sted.

Siden da er tallenene blevet korriget en smule. Onsdag den 27 september trak de nationale mesterskaber 42.000 og torsdag den 28. havde hele 64.000 gæstet arrangementet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvor mange der i løbet af i dag fredag dukker op er endnu uvist, men i og med arrang’rerne forventer i nærheden af 200.000 tilskuere, er antallet minimun 50.000 og sikkert mere, trods det traditionelle fugtige vejr i Irland, som heller ikke har slået fejl til dette VM.

Således er omkring 10 kilometer specielle køreplader lagt ud på maskinudstillingen og adgangsvejene til pløjearealet for at alt ikke ender i totalt kaos efter regn de sidste dage.