Abonnementsartikel
Mere end 220.000 tilskuere fulgte VM i pløjning i Irland
Det rakte ikke til topplaceringer ved verdensmesterskaberne i Irland. Det må de to deltagere Hardy Andersen og Søren Korsgaard konkludere, efter at resultaterne blev offentliggjort lørdag aften den 30. september.
De mange timer med forberedelse og træning rakte til en syvende plads for standardpløjeren Hardy Andersen, mens Søren Korsgaard lige netop formåede at holde sig i top ti med en tiendeplads efter hårdt slid og flere problemer undervejs ved dette års verdensmesterskaber.
Førstepladsen for standardpløjere gik til den kun 18-årige skotte Andrew Mitchell, der efter en placering som henholdsvis nummer to i stubjord og nummer et i grønjord løb med den samlede førsteplads og dermed også den gyldne plov - det prestigefyldte trofæ til vinderen af standardklassen. I vendepløjernes klasse løb Englænderen Simon Witty for tredje gang med VM-titlen.
I alt besøgte mere end 220.000 tilskuere verdensmesterskaberne i pløjning samt den 25 hektar store maskinudstilling. Bare parkeringsarealet målte over 100 hektar.
Selv om begge pløjere havde forhåbninger om en placering i top fem, er resultatet slet ikke så ringe endda, erkender de.
- Jeg havde et mål om top fem, men efterhånden som tingene skred frem herovre, kunne jeg se, at det mål blev svært at nå, fortæller en træt, men lettet Søren Korsgaard dagen derpå efter to dages hård konkurrence og præmieoverrækkelserne.
- Under træningen fik jeg justeret mange ting, men både under konkurrencen i stubjord fredag den 29. og i grønjord lørdag den 30. opstod der flere problemer. Særligt i grønjorden havde jeg problemer, idet ploven ganske enkelt ikke gik, som den skulle.
- Jeg leverede et rimeligt resultat uden alt for mange fejl, men jeg pløjede ikke op til mit bedste,og det bliver man nødt til at finde frem, hvis man vil gøre sig forhåbninger om komme i toppen ved et VM, fortsætter Søren Korsgaard.
Højt niveau
Hardy Andersen var også tilfreds efter sin præstation, selvom han havde håbet på en højere placering.
- Jeg må nok erkende, at niveauet var meget højt - også højere end for 25 år siden. Især i grønjorden var der hård konkurrence. Der blev lavet få fejl, og mange af deltagerne pløjede godt, så derfor er jeg stadig glad for min placering, selvom den ikke rakte til en top-fem placering, fortæller Hardy Andersen.
For Hardy Andersen var det tiden, der drillede under konkurrencen. Således fik han fem strafpoint for at køre et minut over tiden i stubjorden, og også lørdag i grønjordspløjningen blev der uddelt strafpoint, fordi den danske standardpløjer ikke nåede at blive færdig inden for tidsgrænsen.
- Jeg må jo have været for langsom til at komme ud af starthullerne. Det er første gang, jeg overskrider tidsgrænsen i de år, jeg har pløjet, så det er lidt ærgerligt, at det sker nu, erkender Hardy Andersen og fortsætter:
- Jeg pløjede tilfredsstillende, men for ikke at overskride tidsgrænsen for meget og få yderligere strafpoint, var jeg nødsaget til at skynde mig til sidst. Det indebar, at jeg ikke fik indstillet ploven helt korrekt, hvilket gik ud over afpløjningen, fortæller han.
Afpløjningen er de sidste få furer, der skal pløjes på stykket, og det var her, tiden var ved at løbe ud for den danske pløjer.
Alt i alt er begge deltagere tilfredse og vil huske verdens største pløjestævne med hele 220.000 tilskuere som en hel speciel oplevelse. Samtidig sender de en tak til sponsorerne:
Mølbro, Arla Foods, Shell/DLG, Kyndestoft, Tjekimport, Grene, He-Va Doublet, Nordea, Skave Nedbrydning, Holstebro/Struer Landboforening, DLF-Trifolium og Maskinbladet.
I Maskinbladet, som udkommer fredag den 6. oktober, kan du læse mere om de to danske deltagere og deres oplevelse med verdensmesterskaberne i Irland.