Abonnementsartikel

Boss Produkter, der rådgiver om mælkefodring og udvikler mælkeerstatninger til både kalve og grise, skal have ny chef.

Det bliver den 34-årige erhvervsforsker og konsulent ved Landscentret i Skejby, Rikke Engelbrecht Pedersen, der pr. 1. november flytter til Ulstrup, hvor Boss Produkter har hovedsæde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Rikke Engelbrech er kendt vidt og bredt for sin viden om kalvevelfærd, og hun har netop forsvaret hendes Ph.d. i kalvevelfærd i moderne produktionssystemer.

Foruden den nyerhvervede Ph.d-titel, har hun også en bachelorgrad og en amerikansk Mastergrad, som hun tilegnede sig, da hun deltog i et et-års forskningsprojekt i USA. Hun har indgået i mange sammenhænge, både som konsulent og rådgiver i forskningsprojekter, som indlægsholder på utallige konferencer, og hun indgår i dag i en ekspertgruppe omkring kalveernæring i USA.

Selv siger den nyansatte chef:

- Der har i mange år ikke været tradition for og fokus på kombinationen af høj dyrevelfærd og øget indtjening i de danske kalvebesætninger. Og det er ikke vilje, det har skortet på blandt kalveproducenterne, men rådgivningen har ikke altid været optimal. Det har gang på gang vist sig, at det faktisk ikke er ret meget, der skal til for at formindske sygdom og dødelighed og øge tilvæksten i både større og mindre besætninger, siger Rikke Engelbrecht Pedersen.

Rikke Engelbrecht afløser Eske Høgh, der for to år siden solgte sin virksomhed, Boss Produkter A/S, til den hollandske koncern De Heus Group.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eske Høgh fortsætter som konsulent i selskabet et års tid endnu.