Abonnementsartikel

Landdistrikternes Fællesråd (LDF) takker på de danske landdistrikters vegne for de mange midler, EU har afsat til landdistriktsudvikling frem mod 2013.

Men da regeringens ministre stadig ikke er blevet enige om en fordeling af pengene, kan landdistrikterne kigge langt efter udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi nærmer os snart årsdagen for den første melding fra regeringen om, at landdistriktsprogrammet for 2007-2013 var lige på trapperne.

For et halvt år siden bad fødevareministeren på en stor konference for landdistrikts-aktører om forståelse for, at han endnu ikke kunne sige noget konkret, "fordi vi internt er i gang med de sidste forhandlinger."

Den forståelse fik han så.

Men nu er pengene kommet - og programmet har vi stadig ikke set.

Tålmodigheden er ved at være ret tyndslidt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danmark var det første land på banen, da der skulle meldes ønsker ind til EU. Nu ligger vi bagerst i den tunge bagtrop med et færdigt program.

Det er en rystende håndtering af en sag, som vedrører den million danskere, der bor i landdistrikterne.

Det ville være rart, om regeringen standsede strømmen af festtaler og udmøntede dem i konkret handling.

De fem ministre, der skal fordele landdistriktsmidlerne skal have et minus tre for præstationen. Vi er nødt til at ty til den nye karakterskala for at finde et passende niveau.

Det er tankevækkende, at regeringen har lavet en strukturreform, som giver regioner og kommuner en række opgaver i forbindelse med udviklingen af landdistrikterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det har de indrettet deres organisation efter, så de er klar til at løfte opgaven. Den eneste part vi nu mangler, for at komme i gang, er regeringen selv.

Vi har naturligvis stor forståelse for travlhed i regeringen med at styre landet og gennemføre deres reformer og kommissionsarbejder.

Vi håber da, at de snart har tid til at koncentrere sig om det, der vedrører en femtedel af Danmarks befolkning.