Abonnementsartikel

Administrerende direktør, Frank Bennetzen, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, fylder 60 år

Seriøs og koncentreret ser han ud, den ranke administrerende direktør for Dansk Landbrugsrådgivnings Landscenter, Frank Bennetzen. Og der står god, naturlig respekt om ham både hos landbrugets forkarle på Axelborg og hos de 550 medarbejdere i Skejby.

Men tag ikke fejl af fødselaren. Bag den alvorlige facade lurer et drilsk glimt i øjet, og hans omgangsform er meget ofte tilsat en god sjat jysk humor.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Jobbet som administrerende direktør har han haft i næsten 20 år, og han har ikke et sekund fortrudt, at han valgte at arbejde med ledelse frem for at dyrke sine planteavls-kompetencer.

Ledelse er simpelthen hans yndlings-disciplin, og han husker altid at dele æren for en succes med det team, der har trukket læsset.

Frank Bennetzen får inspirationen fra andre virksomheder og på konferencer om ledelse, og han har en udsøgt evne til at få nye ideer med hjem. Antennerne til at lytte med er toptunede, og direktøren har nemt ved at relatere nyttige nyskabelser fra andre virksomheder til sin egen hverdag.

Selv er han udpræget omstillingsparat og mener, at den der overlever bedst, er den, der går foran og formår at tilpasse sig bedst. Ikke den, der går i andres fodspor. Fodsporene sætter han selv, når han tager den i løb ud ad skovvejene.

At tilbringe fritiden og ferierne udendørs er nemlig et must for direktøren, der opholder sig inden døre i det meste af sit professionelle liv. Innovative "tanker-på-tværs" bliver tænkt og nye ideer dukker op mens hans fælder træer og planter omkring familiens bosted øst for Skanderborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sandsynligheden taler for, at det også var under åben himmel, tankerne omkring skabelsen af Dansk Landbrugsrådgivning (DLBR) tog form. I 2003 var Frank Bennetzen nemlig en af hovedarkitekterne bag fremtidssikringen af landbrugsrådgivningen, og han betragter selv etableringen af DLBR med tilhørende strategier som sin største udfordring.

Frank Bennetzen er stærkt optaget af at udbygge samarbejdet med landbrugscentrene. I disse dage tegnes stregerne til en ny masterplan for Dansk Landbrugsrådgivning, og den vil også have Frank - formand for Partnerrådet i DLBR - som både penne- og bannerfører.

Fødselsdagen fejres med en reception på Landscentret, Udkærsvej 15, 8200 Skejby, fredag 13. oktober kl. 13.30-15.30.