I februar gik den tyske redskabsproducent Rabe i betalingsstandsning, og det så sort ud for virksomheden med de blå redskaber.

To måneder senere fik virksomheden ny ejer i form af familien Rau fra Osnabrück med 39-årige Stephanie Egerland-Rau i spidsen som administrerende direktør, og firmaet fik navnet Rabe Agri GmbH.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag, fem måneder senere, arbejdes der hårdt på at få virksomheden på ret køl, og forskellige forbedringer og en fuld ordrebog har givet håb.

Producerer i højt gear

I juli blev fabrikken i byen Soultz i Frankrig lukket efter ordrer fra retten i Colmar, så alle Rabe-produkter produceres nu på fabrikken i Bad Essen. Det har dog ikke ført til nedgang i produktionen, for udover den normale produktion fremstillede man i juni og juli måned 60 Megaseed-såmaskiner med seks meters arbejdsbredde.

Det samme gør sig gældende i august og september, hvor det er planen, at yderligere 89 enheder i form af plove, rotorharver og fronttanke skal bygges ved siden af den normale produktion.

- Vores medarbejdere har bevist, hvad Rabe Agri kan yde, og det er jeg stolt af. Vi kan også glæde os over, at vi har en fuld ordrebog indtil slutningen af oktober, fortæller Stephanie Egerland-Rau

Hun mener dog, at der er arbejde, der skal indhentes på reservedelslageret. Betalingsstandsningen har nemlig medført, at lagerbeholdningen er faldet, hvilket skal hentes i den nye sæson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal også arbejde massivt på at overholde aftaler og tilbyde kvalitetsvarer, ellers kan vi ikke blive efterspurgte på markedet, siger hun.

Investeringer i gang

I de sidste tre måneder har Rabe Agri investeret omkring fire millioner kroner i nye produktionsfaciliteter. Blandt andet har fabrikken fået nye EDB-faciliteter, nyt værktøj og nye læssekraner.

Også for medarbejderne er der sket - og vil fortsat ske forandringer. 18 nye elever er begyndt, og alle arbejdspladser skal i 2007 have en arbejdsbeskrivelse.

- I løbet af de næste måneder vil der ske organisatoriske forandringer. Vi går en hård, men positiv tid i møde, siger den administrerende direktør.