Abonnementsartikel

Kverneland har indgået samarbejde med tyske Siloking om forhandling af firmaets fuldfoderblandere. I Danmark kommer vognene til at hedde Siloking Taarup, og produktprogrammet skal i første omgang inkludere 13 forskellige modeller

Kverneland Group har indgået et samarbejde med tyske Siloking om forhandling af firmaets fuldfoderblandere. Kverneland skal stå for forhandlingen og service af vognene i blandt andet Skandinavien.

Skønt Siloking producerer mange forskellige modeller, har Kverneland i første omgang valgt kun at tage 13 forskellige modeller med i produktprogrammet. Det skyldes hovedsagelig den kundegruppe, man ønsker at ramme - nemlig den danske mælkeproducent, som især går efter mellemstore eller store vogne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Samtidig vil man hos Kverneland være sikre på at kunne levere reservedele hurtigt til de modeller, man har kørende.

Fire modelserier

De 13 modeller kommer til at omfatte vogne fra 5 til 40 kubikmeter, heraf er de to største modeller på 36 og 40 kubikmeter med tre snegle.

Fuldfoderblanderne er opdelt i fire modelserier: Smart, Compact, Premium og Duo.

Smart-modellen fås i en enkelt model på fem kubikmeter og henvender sig til små landbrug med 10 til 35 køer.

Model Compact er en lidt større model og fås i størrelserne 8, 10 og 12 kubikmeter. Model Premium fås i 12, 14 og 16 kubikmeter, og modellen har blandt andet to-trins reduktionsgear og fire vejeceller. Modellen henvender sig til mælkeproducenter med 40 til 120 køer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Duo er den største model af Siloking Taarup-fuldfodervognene. Denne vogn fås i størrelserne 14, 18, 22, 28, 36 og 40 kubikmeter. Modellen har to eller tre snegle.

Muligheder for tilpasning

Kendetegnende for vognene er, at de indeholder mange forskellige tilpasningsmuligheder. Derved får den enkelte bruger præcis den type vogn, han har brug for.

For eksempel kan der vælges mellem tre forskellige muligheder for styring af de hydrauliske funktioner, og vognen kan udstyres med en, to eller tre aflæsningsporte alt efter model.

Samtidig kan vognene også udstyres med et elevatorbånd, der kan læsse foderet af til begge sider. Båndet er standard på flere af modellerne.

Siloking-fuldfodervognene er generelt lette at trække. Det skyldes en to-trins gearkasse på Premium og Duo-modellerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I lavt gear kører sneglene 15 omdrejninger i minuttet, mens det høje gear sørger for 30 omdrejninger i minutet. Skift mellem de to gear kan enten udføres manuelt eller hydraulisk.