Abonnementsartikel

Erik Bisgaard Madsen, som til daglig er viceadministrerende direktør i Danish Meat Association (DMA), kan nu kalde sig forskningsformand.

Det Strategiske Forskningsråd har udpeget ham som ny formand for Programkomiteen for Fødevarer og Sundhed (FøSu), oplyser Landbrugsraadets ugemagasin, FoodCulture.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det Strategiske Forskningsråd støtter forskning inden for politisk prioriterede forskningsområder og bidrager til at styrke samspillet mellem den offentlige og private forskning.

Programkomiteen for FøSu er en af de fem komiteer, som er søsat af bestyrelsen for Det Strategiske Forskningsråd.

Komiteen står for forskningsfaglige vurderinger og bevilger penge til forskningsprojekter inde for fødevare- og sundhedsområdet. I løbet af 2006 fordeler komiteen omkring 150 millioner kroner.

- Jeg glæder mig til at være med til at bygge bro - både mellem den offentlige og private forskning samt mellem den dybe forskning og de erhvervs- og samfundsrettede behov for at omsætte forskningsresultater til praksis.

- Det betyder blandt andet, at der skal være fokus på at sikre, at projekterne resulterer i øget forskningskvalitet, øget innovation og øget nytteværdi, siger Erik Bisgaard Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han afløser koncernforsknings-direktør Peter Olesen fra virksomheden Chr. Hansen.