Abonnementsartikel

En af de mest prestige-prægede priser blev i aftes overrakt . Det var Fonden til Fremnme af Dansk Gastronomi, der overrakte prisen som kokkenes kok 2006 til Erwin Lauterbach, køkkenchef på Restaurant Saison, Hellerup.

Der er særlige prestige i denne pris, fordi det er Lauterbachs kolleger, der har peget på Erwin Lauterbach. Han har som få sat sit præg på den danske gastronomi. Han er især kendt for sin forkærlighed for danske råvarer, og som lærermester har han givet mange unge danske kokke megen visdom med fra hans køkken på Saison.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen blev overrakt af kok Jens Peter Kolbeck, som er bestyrelsesmedlem i Fonden til Fremme af Dansk Gastronomi. Han sagde blandt andet:

- Det ambitiøse er overordnet hos Erwin Lauterbach. Talentet er stort, nærmest overvældende. Det innovative er drivkraften, med alt fra jord til bord. Hans kompositioner opleves som overrumplende variationer over det klassiske basiskøkken, sagde Jens Peter Kolbeck.

Det er Danish Crown, der i 2002 tog initiativ til at etablere Fonden til Fremme af Dansk Gastronomi sammen med en række førende kokke.  Formålet med fonden er at støtte lovende danske kokke i forbindelse med kurser og studieophold med henblik på at videreudvikle kokkekunsten i Danmark.

Fonden til Fremme af Dansk Gastronomi uddelte i aftes således også et legat på 30.000 kroner til kok Rasmus Koefoed. Beløbet skal hjælpe ham i forberedelserne til det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse D’Or i 2007.