Arla har i denne uge hævet pristillægget for økologisk mælk med fem øre pr. kg. Det skyldes, ifølge kommunikationschef Per Breindal fra Økologisk Landsforening, en øget efterspørgsel i Danmark og Sverige, og at Arla vil udvikle nye produkter til et økologisk marked i vækst. Både produktudvikling og prisforhøjelse får ros fra økologernes forening.

- Det er et tydeligt tegn på, at Arla tror på fremtiden for økologiske produkter, og det er der god grund til, siger Ernst Hørlück, formand for brancheudvalget for økologiske mælkeproducenter i Økologisk Landsforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er mangel på økologisk mælk i Sverige og England. Og både England og Tyskland havde vækst i det økologiske salg på op mod 20 procent over de seneste 12 måneder. Selv i Danmark, som har verdensrekord i salg af økologisk mælk med en økologisk markedsandel på 30 procent, er der fremgang i salget af økologiske mejeriprodukter. 

- Vi oplever Arla som en solid medspiller i udvikling af markedet for økologiske mejeriprodukter herhjemme, og som et lokomotiv for dansk økologisk salg på eksportmarkederne.

- Vi er meget glade for, at de økologiske andelshavere i Arla også får gavn af fremgangen, og at Arla signalerer, at der også bliver plads til, at flere kan lægge om til økologi, hvis især eksportmarkederne fortsat viser vækst, siger Ernst Hørlück, som selv leverer til Arla fra sin gård i Veddum ved Hadsund.

På årsbasis betyder stigningen cirka 50.000 kroner for en gennemsnitlig økologisk mælkeproducent.