Abonnementsartikel

Brøns Maskinimport viser blandt andet skårlæggeren Krone 9140, som er et triplesæt, hvor en automatisk påkørselssikring betyder, at de to skårlæggere bag traktoren kan svinge 1,40 meter bagud

For knapt to år siden overtog Brøns Maskinimport importen af Krone landbrugsmaskiner. Det er derfor første gang, at virksomheden udstiller på LIB.

Da sortimentet fra den tyske producent er bredt og maskinerne store, har brødrene Jes og Dan Hamann, der står bag Brøns Maskinimport, været nødt til at prioritere, hvilke maskiner der var plads til på standen i Fredericia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lige fra starten har der været godt gang i salget af maskiner som skårlæggere, river og pressere. Store maskiner som selvkørende skårlæggere og finsnittere er der efterhånden også kommet godt gang i, siger Dan Hamann.

- Vi fornemmer tydeligt, at maskinstationerne fortsætter jagten på effektivitet, for at kunne tilbyde landmænd både service og attraktive priser.

- Derfor er det også snittere med motorer fra 600 til 800 heste og majsborde på ti og tolv rækker, som maskinstationerne efterspørger. Deres indstilling passer meget godt med Krones filosofi, hvor man allerede har udviklet en finsnitter med 1.000 heste, fortsætter Dan Hamann.

På LIB udstiller Brøns Maskinimport blandt andet en Krone Big X V8 med 600 heste.

Skårlægger med påkørselssikring

Krone 9140 CV består af en frontmonteret skårlægger med en arbejdsbredde på 3,20, og sammen med de to skårlæggere bag på traktoren har 9140 CV en effektiv arbejdsbredde på 8,70 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Skårlæggeren har crimper med stålfingre i hele arbejdsbredden, og automatisk påkørselssikring af de to enheder bag på traktoren.

- Ophænget bag på traktoren er opbygget på en sådan måde, at det tillader de to enheder at svinge op til 140 centimeter bagud og på den måde passere en forhindring. Når forhindringen er passeret, svinger skårlæggeren automatisk tilbage til udgangspositionen, siger Dan Hamann og tilføjer, at den nye skårlægger fra næste sæson kan leveres med skårsamlerudstyr.

Presser til de store baller

Big Pack 12130 producerer baller som er 120 centimeter bede og 130 centimeter høje. Presseren er opbygget fuldstændig uden kæder og kræver derfor kun et minimum af daglig vedligehold.

Lige som den store finsnitter Big X kører Big Pack også med den nye Easy Flow pickup uden kurvestyr.

- Her i år har vi haft den ny pickup kørende på såvel pressere som snitter, og kunderne har været glade for den nye teknologi, som både kræver mindre vedligehold, mindre støj og præsterer en lige så fin opsamling som en traditionel pickup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Big Pac 12130 kører med et svighjul på 560 kg., og når stemplet kommer farende med 80 kilometer i timen, overfører svinghjulet en kraft svarende til 42 ton til stemplet. Det giver nogle kompakte baller, som sagtens kan måle sig med det, andre pressere fremstiller, siger Dan Hamann.